Nyheter

Femklövern visar brist på ledarskap

Nyheter Nyligen hade Sveriges Radio P4 ett intressant reportage om hur de politiska mötena förändrats med anledning av Covid 19-pandemin. Till skillnad mot tidigare i pandemin så verkar förändringarna nu bli än mer vittgående. Färre möten, större lokaler, färre deltagare på sammanträden och fler digitala möten är några exempel.

Kenth Williamsson (S) reflekterar

Bland annat sägs det i inslagen att de kommunala församlingarna inte kan genomföra sina möten som tidigare år med anledning av risken för ökad smitta och det framgår bland annat att Eksjö och Aneby genomför nämndmöten digitalt som ett tydligt exempel.

I inslaget intervjuas kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun, Gert Jonsson (M) om hur man arbetar med att minska risken för smittspridning genom att anpassa politiska möten. Bland annat sägs det att de digitala nämndmötena ökat och att nästa kommunstyrelse troligtvis ska genomföras digitalt.

Tyvärr är inte detta hela sanningen. Det är riktigt att samtliga partier i Vaggeryds kommun ställde sig bakom en uppgörelse om att minska ner antalet ledamöter på de politiska nämnd- och fullmäktigemötena i våras. Men majoriteten sa upp denna överenskommelse för att Femklöverns ledamöter skulle kunna delta i de olika nämndsmötena precis som tidigare!

Efter påtryckningar, vid flera tillfällen från oss Socialdemokrater så kommer vi återgå till begränsade fullmäktigemöten vilket är bra. Men fortfarande kommer samtliga deltagare i våra nämnder att kallas vilket vi (S) beklagar – där går man inte ned i antal deltagare trots att länet nu ligger högst i landet när det gäller antalet sjukdomsfall/10.000 invånare enligt Folkhälsomyndigheten och trots att vi kom överens om detta tidigare. Detta innebär att samtliga ledamöter men även ersättare kan välja att delta fysiskt!

Dessa möten fortsätter i obantad form trots oppositionens vädjan, trots att krisledningsorganisationen återaktiverats, de nya allmänna råden och andras påpekanden – vilket tyvärr visar på bristande ledarskap!

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun
Kenth Williamsson/Gruppledare

Taggar

Dela


5 reaktioner på Femklövern visar brist på ledarskap

Ja om man tycker att Kenth Williamsson gnäller så borde man nog först titta på hur MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – och vår regering ser på detta. Klart att vi ska minska manskapet i våra nämnder och minska risken för smittningen och spridningen av covid-19 och inte göra tvärtom vad smittskyddsinstitutet säger. Där måste vi vara enad och det måste du väl ändå tycka också Portello?

Det är väl så som han säger, man kan inte blunda för verkligheten. Det är väl ett oppositionsråds främsta uppgift att belysa de olika inställningarna vad som är rätt eller fel. I politiken finns det inget som heter gnäll,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *