Nyheter

Femklöverns offensiva budget

Nyheter Femklövern (M), (MP), (C), (L) och (KD) har nu kommit överens om en gemensam budget för 2018 - 2020. Vi har här sammanställt några siffror

– Vi måste titta på allt för att hitta balansen. En budget innehåller inte bara siffror utan mycket text. Vi beskriver situationen, men också kan man se hur vi ska jobba. Vi har varit noga med att visa vad vi tycker både vad gäller mål, uppdrag och effektiviseringar, säger Gert Jonsson (M) kommunalråd.

– Vi ger en förstärkning i äldreomsorgen med 1,6 miljoner och vi tillsätter 1 miljon till inventariebudgeten på Sörgården och Furugården, börjar Gert.

Samtidigt som socialpsykiatrin får 1,6 miljoner.

– En förstärkning ligger i Mötesplatserna här i kommunen, kontrar Stig-Göran Hultsbo (MP) angående socialpsykiatrins extra pengar under de kommande två åren.

Vaggeryds kommun ska göra en solcellssatsning, cykelvägen mellan Vaggeryd och Bäck ska genomföras. Kommunen ska energispara och det kommer att lösas genom att gå över till ledlampor både i tätort och på landsbygd. Femklövern sparar pengar genom att inte riva upp centrum eller att göra omplanering på kommunens gator/torg.

– Räddningstjänsten i vår kommun kommer inte att vara med i effektiviseringskrav vi har ställt. De var det innan, men nu har vi ändrat oss. Vi ska inte ändra på att brandmännen exempelvis har betald träning, menar Gert Jonsson (M).

– Vi fryser våra arvoden. Politiken ska få kosta samtidigt som kommunfullmäktigeposten har ökat med nya webbsändningen. Vi har ett valår framför oss, det landar på drygt 350 000 kronor. Vi gör en övergång från diesel till hybrid fordon och vii har förstärkt den budgeten med 250 000 kronor. så att inte varje förvaltning sitter och petar i detta, utan vi lägger det på kommunstyrelsens istället, säger Gert Jonsson (M).

– Vårt avloppsnät är åldrigt, vi får fundera hur vi möter detta i framtida budgetar, avslutar Ulf Abrahamsson (C).

Gert Jonsson, kommunalråd, är nöjd med överenskommelsen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *