Nyheter

Fenix 2 på tapeten

Nyheter Kultur- och fritidsnämnden diskuterade hur läget ser ut angående Fenix 2 i Vaggeryd. Lars Seger (M) ställde en fråga och Kristdemokraterna hade lämnat en skrivelse.

Arkivbild

Frågan de ville ha svar på var den aktuella statusen avseende Fenix 2 och multihallen. Nämnden konstaterar att det kommer att dröja ytterligare minst ett år innan Fenix 2 kan vara aktuell för att bedriva verksamhet i. För närvarande används alternativa lokaler för till exempel kulturskolan. Dessutom har kommunstyrelsens arbetsutskott begärt ett förtydligande om hur multihallen ska användas i framtiden.

Kultur- och fritidsnämnden föreslår att kommunfullmäktige beslutar om att multihallen ska användas för kulturevenemang och inte till idrottsverksamhet. Den aktuella diskussionen innebär att skolan och kulturskolan ska tillbaka till Fenix 2 när sanering och renovering av genomförd. Utöver det så har nämnden ansvar för uthyrning av lokalerna i Fenix 2 till allmänheten efter skoltid. De lokaler som då är aktuella är multihallen, foajé, danslokal och studiesal i kulturskolans tidigare korridor på byggnadens övre våning.

Taggar

Dela


Läs mer

Förvaltningschefer återinvigde Fenix 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *