Nyheter

Fenix 2 ska inneha tidigare funktioner

Nyheter Fenix 2 i Vaggeryd har sedan en tid inte använts då det uppkommit bekymmer med byggnaden som fortsatt väntar på uppgörelse mellan parterna. Tills det är avklarat har kultur- och fritidsförvaltningen fått i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att göra ett helhetsbegrepp för byggnaden, som nu svarar Skillingaryd.nu

Arkivfoto från i somras. Foto; Per Bunnstad

Användningen av lokalen är väl ett av det förtydligande som politikerna önskar. Ska det vara idrottsverksamhet eller kultur. Vid senaste sammanträdet hos kommunstyrelsens arbetsutskott lämnades frågan över till kultur- och fritidsnämnden. 

Förvaltningens chef, David Norrfjärd, kommenterar; 

– Planen är att Fenix 2 ska återställas till de funktioner lokalen innefattande innan. Det vill säga även idrott. Det vi tittar på är mindre korrigeringar i hur vi nyttjar lokalerna för att exempelvis minska överhörning mellan kulturskolans musikundervisning och annan verksamhet, berättar David Norrfjärd. 

Det är tio månader sedan fastighetsenhetens undersökningar visade fuktskador i byggnaden och Fenix 2 stängdes ned helt, från all verksamhet. För fem år sedan, i februari 2017, när byggnaden var just fem år gjordes miljonsatsning på golven då gamla mattor togs bort, golven slipades och nya mattor lades dit. 

Fotnot: Fenix 2 byggdes 2010 och efter en tid uppkom fuktproblem i lokalerna och elever och lärare berättade att de fick svårigheter att koncentrera sig, klagade på huvudvärk och kände torrhet i hals. 

Taggar

Dela


Läs mer

Förvaltningschefer återinvigde Fenix 2

3 reaktioner på Fenix 2 ska inneha tidigare funktioner

Från start till nu så har Fenix 2 varit en tråkig historia. Ansvariga politiker och tjänstemän har agerat väldigt misstänksamt. Förstår inte varför politiker vill få ett förtydligande av användningen, byggnaden kanske rivs?? Som skattebetalare vore det mer intressant med en utredning kring hela bygget. Varför alla dessa fel och varför har man inte agerat tidigare?

Helt otroligt vilken tid det skall ta att få fram ett beslut i denna kommun.
Det kommer att bli detsamma med Hjortsjöskolans mellanstadier. Man bara öser ut pengar till nödlösning, i stället för att ta sitt ansvar att komma fram med vettiga beslut…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *