Nyheter

Fenix stängs – fjärrundervisning införs

Nyheter Från och med imorgon införs fjärrundervisning på Fenix i Vaggeryd. Texten uppdaterad

Arkivfoto

– Idag kom rekommendationen från Regering och Folkhälsomyndigheten att landets gymnasieskolor och vuxenutbildningar går över till fjärrundervisning från och med i morgon, onsdag. Förvaltningen följer denna rekommendation och inför fjärrundervisning från imorgon den 18 mars. Förberedelserna pågår just nu på Fenix, säger Per-Erik Lorentzon, barn- och utbildningschef.

Uppdaterat kl 12.14; Vaggeryds kommun följer myndighetens rekommendation och kommer från och med imorgon onsdag 18 mars att gå över till fjärrundervisning via IT’s learning för gymnasieskolan Fenix, SFI och vuxenutbildningen. Elever och studerande förväntas delta i undervisningen på distans enligt information som kommer från lärare.

Gymnasiesärskolan och lärvux kommer ha undervisning på plats på gymnasieskolan Fenix för de elever som är friska.

Grundskolor fortsatt öppna
Vaggeryds kommun arbetar i linje med regeringens rekommendationer och jobbar därför förberedande inför olika scenarion som i framtiden kan innebära distansutbildning i grundskolor – men i dagsläget är det inte aktuellt att stänga grundskolan.

Beslutet gäller tills vidare.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Fenix stängs – fjärrundervisning införs

Rekommendationerna är att gymnasieskola och högre utbildning ska ha distansutbildning. Svar ja. Men man måste ju se till vilka elever som går på utbildningarna. De elever som går på gymnasiesärskolan kanske måste befinna sig på plats för att kunna tillgodose sig kunskaperna. Detta är en övervägning som måste göras på skolan.

Är särskolan mindre värda i samhället?
Regeringen har ju rekommenderat att ALLA gymnasieskolor ska vara stängda, men tydligtvis går INTE VAGGERYDS KOMMUN med på regeringens rekommendation.
Fenix har öppet för särskolan!!!!!

MEN DE ÄR JU MINDRE VÄRDA I DETTA SAMHÄLLE

Skolorna stängs inte utan man rekommenderar hemundervisning, barnen får fortfarande använda skolan efter behov. De barn som har hemundervisning ska studerar hemma varje dag och det kanske är så att barnen i särskolan inte kan ta till sig sin utbildning så? De skulle isåfall bli utan undervisning. Genom att alla andra elever är borta så utsätts ju inte heller barnen på särskolan för någon direkt smittorisk om föräldrarna håller barn med symtom hemma.

de är ju för sjutton inga småbarn utan unga vuxna som ska också ut i arbetslivet snart. Varför ska alltid SÄRSKOLAN särbehandlas? ALLA är vi ju lika, ELLER?

Nej alla ska behandlas utifrån sina förutsättningar ”studsmattan” och man har uppenbarligen bedömt att de på särskolan har lika stor rätt till utbildning men att den inte kan tillgodoses hemma. De flesta som sedan ska ut i arbetslivet kommer att ha anpassade jobb med anpassade uppgifter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *