Nyheter

Fenixelever fann lösningar

Nyheter Innovation Camp är ett koncept som genomförs av Ung Företagsamhet.

Vinnande grupp och jurymedlemmarna

Under torsdagen genomfördes ”Innovation Camp” på Fenix i Vaggeryd. Eleverna i årskurs två på gymnasiet får komma med förslag till lösning på verkliga problem som finns. Den här gången var det Länsförsäkringar som ville ha hjälp av eleverna att hitta förslag på lösningar.

Eleverna var uppdelade i grupper och fick under dagen jobba med att försöka hitta lösningar på problemen. Ett av problemen var hur man kan få ungdomar över 15 år att använda cykelhjälm. Det vinnande lagets lösning handlade om att cykelhjälmen förses med en sensor som visar att man har haft på sig hjälmen för att få ersättning av sitt försäkringsbolag vid skada, annars får man inte ersättning. Sensorn är också kopplad till en app som visar sträckan man har cyklat med hjälm för att senare få belöning i form av till exempel rabatter från företag.

De hade också en idé om att staten kunde subventionera hjälmen med tanke på minskade kostnader för samhället. Deras vision var att uppnå ett tryggare samhälle för cyklister för att minska skadorna. Alla 16 grupperna jobbade entusiastiskt med att finna lösningar och presentera en affärsplan. Det var väldigt jämnt och alla bidrag hade möjlighet att kunna gå vidare. Juryn utsåg 6 grupper som presenterade sina resultat i Fenixaulan för de andra eleverna. Representanterna från Länsförsäkringar var väldigt nöjda med elevernas prestationer. Prissumman på 5 000 kronor ska användas som grund när de driver UF-företag i trean. 

Text och foto från Fenix

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *