Nyheter

Hyresgäster vann hyra

Nyheter Elever från Fenix Kunskapscenter presenterade årets enkät från hyresgästerna på VSBo i Vaggeryd

Olaf Hustadt, Anne Ekwurtzel, Julia Gustafsson, Elin Gustavsson och Vilma Svensson höll i presentationen.  [1/8]

De båda lärarna från Fenix, Olaf Hustadt och Anne Ekwurtzel har varit med och hjälpt eleverna med enkäten.  [2/8]

Satu Jonsson från VSBo tillsammans med Julia, Elin och Vilma.  [3/8]

Elever och lärare från Fenix presenterade resultatet av enkäten för VSBo:s styrelse.  [4/8]

Lottdragning av gratis månadshyra för hyresgäster i Vaggeryd och Skillingaryd.  [5/8]

Här presenteras vinnarna vid lottdragningen.  [6/8]

Sittande styrelse för VSBo: Ann-Christin Hallinder, Inger Fröding, Kenneth Bergqvist, Bengt Sandahl, Andreas Orre, Thomas Axelsson, Magnus Thelin och Stig-Göran Hultsbo.  [7/8]

Lärare och elever från Fenix Kunskapscentrum: Vilma Svensson, Olaf Hustadt, Elin Gustavsson, Julia Gustafsson och Anne Ekwurtzel.  [8/8]

Under en lång rad av år har elever från Fenix Kunskapscentrum genomfört en enkät bland alla VSBo:s hyresgäster.

I år var det bland annat elever från ekonomi- och samhällsprogrammet; Vilma Svensson, Elin Gustavsson och Julia Gustafsson som tillsammans med tyskalärare Olaf Hustadt och engelska- och svenskalärare Anne Ekwurtzel sammanställt enkäten.

De har jobbat i grupper och hjälpts åt med att sortera enkäter, lotter och infoblad i kuvert som sedan VSBo:s personal har delat ut till alla hyresgäster i Vaggeryd och Skillingaryd med omnejd. Eleverna tar sedan hand om enkätsvar och lottsedlar och delar på dem så att varje svar förblir anonymt. VSBo får sedan en sammanställning av resultatet uppdelat på fyra geografiska områden.

Fenixeleverna har arbetat praktiskt med detta i ett antal veckor, men tjänar en slant och skall snart på skolresa till Stockholm för att bland annat besöka Riksdagen och träffa Annie Lööf.

VSBo har gjort enketen i 19 år, en gång om året vid denna tiden. Standardfrågorna har varit i stort sett detsamma, och det är frågor som rör allt från trivsel, miljö, skötsel och till kontors- och fältpersonal. Men endast hälften av de ca 1070 utskicken brukar komma tillbaka.

Satu Jonsson, VD på bostadsbolaget, sammanfattade enkäten med att lägst betyg blir det alltid på tvättstugor. Betyg trapphus har blivit bättre då det är bättre ordning och hålls renare. Den yttre skötselns betyg har sjunkit, vilket är bekymmer. Däremot får personalen högt betyg, både på fält och kontor.

Under mötet hölls även utlottning av månadshyra till tre hyresgäster. Eleverna drog varsin lott, där Nicole Roman från Vaggeryd, Lena Rylander från Skillingaryd och Anders Sandahl från Vaggeryd kammade hem vinsterna.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *