Nyheter

Elever har samlat ihop 19 rullstolar

Nyheter Att Musikhjälpen pågår den här veckan har nog inte undgått någon. På Fenix i Vaggeryd är det första året som man är med i insamlingen och under fredagen var det blindhinderbanan som lockade.

Från vänster; Hasib Nazhand (barn- och fritidsprogrammet), "Likabehandlingsgruppen" Mirjam Kinderbäck, skolkuratorn Maricha Asplund och Ibrahim Faizi som går vård- och omsorg  [1/4]

Kuratorn provar blindhinderbanan.  [2/4]

Det var inte helt enkelt....  [3/4]

Första året, ekonomiska programmet, har gjort något bra för anställda och nu samlat in pengar som ska skänkas till Musikhjälpen  [4/4]

– Det var svårt att gå med käppen och otäckt att man inte kunde se något, säger en av Fenixeleverna som precis gått blindhinderbanan.

– Jag trodde att jag var i mål snabbare än vad jag var, menar Maricha Asplund, skolkurator på Fenix. Hon berättar också att det är en  ”Likabehandlingsgrupp” som jobbat mest inför den här insamlingsveckan.

– Det är första året vi är med här på Fenix. Vi har haft fyra olika aktiviteter under veckan, gästföreläsning, strutpingis, rullstolsrace, lucia där Lions hjälpte till med insamling till Musikhjälpen och idag har vi blindhinderbana. Pengarna vi samlar in kan gå till exempelvis kryckor, hörselapparat eller stöd i en familj som behöver, säger Maricha.

– Förhoppningsvis är vi med nästa år också, vi skapar en bra gemenskap i skolan. Alla funkar olika, men alla kan bidraga med något, berättar Mirjam Kinderbäck.

– Vi har bakat bullar och sålde på julmarknaden i Skillingaryd och Vaggeryd. Vår klass, vård- och omsorg, genomförde rullstolsracet här i onsdags, berättar Ibrahim Faizi som går andra året på nämnda linje.

– Många tusenlappar har vi dragit in där det ska bli en present till anställda, säger Hannes Gabrielsson, Skillingaryd, och är rätt hemlighetsfull om vad presenten innehåller och värdet de har sålt för.

När artikeln skrivs så har 19 754 kronor samlats in av Fenixeleverna. Via musikhjälpens hemsida kan man se att dessa  pengar skulle räcka till 19 rullstolar. Insamlingen avslutas på söndag.

Fotnot; Musikhjälpen är en årligt återkommande aktivitet på Sveriges Radio sedan tio år tillbaka, där varje låtönskning kostar 50 kronor. Pengarna går sedan till olika teman. I år är temat ”alla funkar olika” och det handlar om funktionsnedsattas liv i olika delar av världen och hur dessa människor drabbas av fattigdom, konflikter och okunskap. De insamlade pengar går till radiohjälpen som sedan fördelar pengarna mellan olika hjälporganisationer i världen.

Taggar

Dela


1 reaktion på Elever har samlat ihop 19 rullstolar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *