Nyheter

Festligt när KSK fyllde 50

Festligt när KSK fyllde 50

Nyheter Vädrets makter var inte med Klevshults  SK när man firade sitt jubileum under söndagseftermiddagen på Klevshults Idrottsplats.

Trots det var det cirka 300 personer som hade mött upp för att titta på pojklagsfotboll, veteranfotboll, musikunderhållning och dragkamp.

Det var många glada miner på idrottsplatsen och den som myste mest var nog mister KSK – Bengt Fälth – som intog scenen innan veteranmatchen och drog historik om klubben. Annars var det nuvarande ordföranden Johanna Forsman som var konferencier.

Det hela började med en pojklagsmatch mellan KSK och grannarna Skillingaryds IS.  Innan det var dags för den stora matchen mellan KSK-veteranerna underhöll Angelika Hjelm, Marcus Jonsson och Annelie Jonsson med skönsång.

När veteranmatchen drog i gång kunde man se flera gamla KSK-lirare som Lennart Nyström, Stefan Hjelm, Jimmy Karlsson, Per-Anders Claesson, Donald Claesson och Svante Stenervik.

Både pojklagsmatchen och ”gubbamatchen” dömdes av före detta KSK-spelaren men fortfarande aktive domaren Lennart Svensson.

Laget röd/vit vann med 4–1 och målen gjordes av Jimmy Karlsson 2, Svante Stenervik och Tobias Åkerhag medan Donald Claesson nätade för det röd/röda laget.

Lagledare för de båda lagen var Bengt Fälth och Clarence Claesson.

Men när gamla ”gubbar” spelar blir det ofta skador. Först ut på skadeläktaren var Carl-Johan Claesson som sedan fick uppsöka Värnamo sjukhus och några minuter  senare fick Bosse ”i Gimmarp” hjälpas ut från planen.

Slutligen var det dragkamp mellan fem lag. Frikyrkorna, Åkerhags Bygg, Samhällsföreningen, Tures Trä och Stenssons och det blev Åkerhags som vann dessa kamper.

Foto: Sanna Stensson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *