Nyheter

Fiber installeras i Vsbo:s lägenheter

Nyheter Nu är arbetet igång med att installera bredband i lägenheter hos Vsbo.

Mattias Olsson, Ulf Ekholm och Krister Lundgren i samspråk  [1/3]

Härifrån förses lägenheterna med teknik  [2/3]

Fiber  [3/3]

Det är Vaggeryds Energi som i samverkan med Vsbo nu kommer att erbjuda de boende tillgång till snabba bredbandslösningar via fiber. Sedan ett drygt halvår har arbetet pågått i det kommunala bostadsbolagets lägenhetsbestånd. När det gäller tv-tjänster så finns de redan i lägenheterna och ingår i hyran för ett basutbud.

Det handlar om totalt 780 lägenheter som de har i kommunen och när året är slut ska 240 lägenheter vara färdiga för bredband. Sedan kommer arbetet att pågå enligt en plan och man räknar med att vara klara med samtliga lägenheter under 2021. I Klevshult och Hok är arbetet redan färdigt och det går nu att beställa bredband via fiber. Arbetet i Skillingaryd och Vaggeryd tuffar på enligt plan. Det är i de äldre husen som arbetet ska göras då man förberett för bredband i samtliga byggnationer efter 2007.

Vad gör ni?

– Vi kommer att göra det möjligt för samtliga hyresgäster att ansluta sig genom att dra fram fiber till lägenheten, säger Ulf Ekholm på Vsbo. Sedan är det upp till varje lägenhetsinnehavare att teckna avtal med Vaggeryds Energi om uppkoppling. Det görs då till deras taxa och ligger alltså inte i hyran

Hur många kommer att nappa?

– Vi genomförde en enkät bland hyresgästerna förra året, berättar Ulf Ekholm och då noterades ett relativt svalt intresse. Hans gissning är att knappt hälften kommer att teckna avtal om bredband.

– Det är i stora delar en generationsfråga, menar Ulf Ekholm men tillägger att det är angeläget att möjligheten att skaffa bredband blir allt mera viktigt och måste finnas när nya hyresgäster söker bostad.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Fiber installeras i Vsbo:s lägenheter

Peter gör du det
Jag har Telia upp till 30. högsta som kan erbjudas där jag bor… Ordinarie på det är 499 kronor/månad. Är inte rimligt när Telias fiber 250/250 kostar samma.
Nu vet jag ej vad Vaggeryds Energis pris hamnar på men lär väl vara i samma prisklass

Som jag har det idag så har jag via telejack med avtal hos Telia som leverantör!

Och kommer nog fortsätta med detta!
Om inte Vaggeryd Energi lägger sig under Telias prisklass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *