Nyheter

Fiber till rekordmånga

Nyheter Vaggeryds Energi har nu nästa stora projekt på gång i vår och det är området söder om kyrkogården i Skillingaryd. Rekordmånga hushåll har anmält sitt intresse och projektet ska vara klart hösten 2019.

Snart är Alshultsområdet i Skillingaryd klart och de, strax över 200 hushållen, kan börja använda sitt fibernät. Nu är nästa stora projekt på gång.

– Nu börjar vi där vi slutade sist vid norra delen av kyrkogården i Skillingaryd. Därifrån och ner till Kaffegatan och området är, i öst- och västlig riktning, mellan nya och gamla E4:an. Det är 260 privata hushåll samt en del industrier och hyresvärdar av varierande storlek som anmält sitt intresse, säger Krister Lundgren på Vaggeryds Energi. 

– Hushållen fick information i början av december. Vi har fått in många intressenter så upphandlingen av entreprenörer jobbar vi just nu med. Det här det största området vi bygger ut fibern på under året. Vi planerar att komma igång med byggande under våren och är troligen färdiga sensommaren eller hösten nästa år, avslutar Krister.

Krister fortsätter att berätta att under 2019 ska fiberutbyggnaden fortsätta så att alla i Vaggeryd och Skillingaryd ska bli erbjudna anslutning. I Klevshult, Byarum och Hok är utbyggnaden klar eller nästintill färdig.

Arkivfoto; Fiberutbyggnaden i Alshultområdet

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *