Nyheter

Fiberanslutningar kan försenas

Nyheter Västra Fiberföreningen ser längre leveranstider på material och söker efter yngre medlemmar som kan hjälpa till då många av eldsjälarna är i riskgrupp

Arkivfoto; I januari 2019 startade fibergrävningen i västra delen av kommunen

Relacom har ansvaret för all installation i det fibernät som byggs på västra sidan av kommunen. Företaget, som nu avslutat sitt samarbete med Fiberexperten, tar in egen personal som redan ska vara på plats.

– Vårt arbete fortsätter som tidigare. I dagsläget har ett hundratal installationer gjorts och det återstår 600 ungefär. Det är väldigt mycket arbete ute i nätet innan man kan göra det sista steget som är att installera utrustningen i huset så det blir en naturlig eftersläpning av dessa. Grävarbeten har fungerat oerhört bra under den milda vintern och vi ligger före tidsplanen. I Åker och Bondstorp är det mesta färdiggrävt och det återstår några småområden och i Bratteborg är tre fjärdedelar klart. Vi påbörjar nu arbetet med att få anslutningen till noden i Möcklahult så att vi kan tända även denna, berättar Per Wackt som är projektledare i föreningen.

Men förseningar kommer det att bli på grund av coronaläget varnar projektledaren.

– Det börjar bli längre leveranstider på material och en större sjukfrånvaro hos våra entreprenörer. Vi har även stoppat installationen hemma hos personer som är i riskgrupper. Vi har också problem med att många av de eldsjälar som jobbar hårt i föreningen är äldre och på grund av läget som råder ska hålla sig hemma. Vi kommer att behöva yngre medlemmar som kan rycka in och hjälpa till. I Bondstorp är 12 av 17 byombud i riskgrupp, så där behöver vi verkligen få in lite nya friska krafter för att kunna slutföra vårt fiberprojekt, upplyser Per Wackt om.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *