Nyheter

Fibergrävningen påbörjad

Nyheter Grävningen har börjat i norra delarna av Skillingaryd. I slutet av oktober ska 500 hushåll i Alshultsområdet kunna anslutas till fibernätet

På grönområdet vid Alshult har nu grävarbetet börjat  [1/10]

Ungefär en halv meter ner i marken grävs kabeln. Över kabeln läggs en turkos remsa med en liten strömkabel i för att man ska veta var kabeln ligger.  [2/10]

Gräsklipparen klarar sin runda om kabeln är borttagen  [3/10]

Boende har frågor till Krister på Vaggeryds energi  [4/10]

Vid "servicestationen" strax norr om Kantorsgatan finns självbetjäning  [5/10]

Fredrik Oskarsson ser till att tekniknodens innehåll blir klar  [6/10]

Ritade streck i asfalten visar planerad grävning  [7/10]

Nu har grävandet på Alsområdet börjat  [8/10]

Markus Emanuelsson från Starkeryd är en av fibergrävarna  [9/10]

Ungefär 250 meter är nu fibergrävt. Från norr till söder.  [10/10]

I onsdags började Vaggeryds energi gräva och i slutet av oktober ska hushållen kunna ansluta sig till fibernätet. En tekniknod är byggd strax norr kyrkogården i Skillingaryd. Härifrån ska allt anslutas och gå vidare, en kabel för data och en kabel för telefon från varje hus.

– Först ska vi mata hit datan och sedan kommer vi att splitta ut det i små delar, vi kan likna det som ett spindelnät, så det är många meter kabel som kommer att anslutas i det här lilla huset (tekniknod), säger Fredrik Oskarsson som för dagen iordningställer och förbereder.

Utanför lilla huset norr om kyrkogården finns en ”servicestation” med självbetjäning. När fastighetsägaren har fått kabeln grävd till sin tomtgräns får man komma hit och hämta den kabellängd man behöver.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *