Nyheter

Fiberprojektet försenas

Nyheter Den sista december i år skulle fiberprojektet i västra delen av kommunen vara klar. Så blir det inte.

Arkivfoto; I mars tändes fiberlampan i Galtås

Grävningen, som startade i Nässja för snart två år sedan är nästintill klar och det kvarstår några kilometer samt några sträckor med luftledning. Blåsningen av fibern är 70 procent klart och det är framför allt området kring Bondstorp som kvarstår men som kommer att påbörjas inom kort, skriver föreningen i ett meddelande till medlemmarna.

750 anslutningar ska göras och av dessa är 200 helt klara och anslutningar i Åkers södra och delar av Åker Norra är driftklara. I skrivande stund pågår installationer i Åker där Ljungberg omnämns. Noden i Möcklahult, som förser området Bratteborg/Ekeryd samt Ovdaskog/Boarp med fiber planeras att tändas under denna vecka och därefter påbörjas installationerna även där.

Föreningen ser att inte projektet blir klart, som utlovat sista december i år, och därför kommer en ansökan skickas in till Länsstyrelsen om att förlänga projekttiden.

– Största orsaken är som sagts tidigare situationen med coronan men vi har också haft strul med Relacom och deras underleverantörer som gjort installationerna. Vi ber om förståelse och tålamod då installationerna troligtvis kommer att pågå fram till nästa sommar, hälsar föreningens styrelse.

Fibergrävning i Gisslaköp i början av juli 2019

Taggar

Dela


5 reaktioner på Fiberprojektet försenas

Styrelsen borde inte få ansvarsfrihet. Jag vågar inte ens tänka på hur detta ska skötas efter att projektet är slut. Sälj omgående nätet till Vaggeryds energi så att vi får personer med kompetens och kunnande så att inte nätet havererar

Projektledning och informationen är mer än under kritik och det är otroligt att man ber om ursäkt och förståelse mer än fem gånger i samma nyhetsbrev som kom i veckan. Det ända positiva är att det inte var felstavat som samtliga tidigare nyhetsbrev.

Detta är väldigt konstigt skött! Noll information från styrelse eller produktinschef! Föreningen har både Facebook och egen hemsida…

Vi fick besked för 6 år sedan att fibern skulle vara klar när vi skulle flytta in efter 6 månader…

Vi har fortfarande inte någon fiber 🙄🤔😲

Så att vi skulle tro på att den skulle finnas nästa sommar finner vi synnerligen osannolikt…

Och vem ersätter skadorna som grävarna orsakat när de olovandes grävt utan lov av fastighetsägarna och vem står för alla extra kostnader vi fått för telefon efter att Telia klippte ledningen häromåret och installation av parabol så vi kan titta på tv, fast vi betalat för fiberindragning som vi ännu inte fått?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *