Nyheter

Fiberstörning i Skillingaryd

Nyheter Ett hundratal hushåll på Östra Marielundsområdet i Skillingaryd är utan bredband och TV.

Bredbands och TV-avbrott i Skillingaryd

I samband ett grävarbete på elnätet i Skillingaryd har flera fiberkablar skadats och det berör ett hundratal kunder som bor runt Östra Marielundsområdet i Skillingaryd. Av dessa hundra kommer närmare ett 20-tal bli kontaktad av Vaggeryds Energi för att få en ny tid för ny fiberinstallation utförd. 

Både bredband och TV-leveransen påverkas av skadorna. Arbetet beräknas pågå fram till slutet av veckan innan alla åter har sin fiber i full drift.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Fiberstörning i Skillingaryd

Vi har nyss fått vårt fiber på: Kyrkväktaregatan 9.
Vi beställde 250. Men fick 100. Det är bara det att vårat Wi-FI fortfarande är jättedåligt. Så kan ni kolla upp det?

Nu strax efter 20:00 kom fiberkommunikationen igång på Valdshultsvägen 19 så nu är man åter i den digitala världen. Trots allt bra att få plocka fram gamla ångradion ibland även på vintern.
Stort TACK Vaggeryd Energi glöm inte att ta bra ersättning för de som så slarvigt grävt utav fiberkablarna.

Vaggeryd Energi borde på sin hemsida lägga ut en karta för de hade man när Östra Marielundsområdet skulle tillkomma för några år sedan. Det är ju inte kommunen som grävt av fiberkaplarna utan Vattenfalls entreprenör med andra ord en fiberkonkurent. Beskedet om när allt skall vara åtgärdat är mycket luddig när man säger slutet av veckan. Är det torsdag fredag lördag eller söndag som gäller.
Själv klarar vi oss utan data o tv några dygn. Vi har tagit fram gamla ångradion men jag tänker på de som har företag eller arbetar hemifrån.
Hoppas på att Vaggeryds Energi snabbt får de skadade fiberkaplarna lagade.
Jag tolkar att östra marielundsområdet är Marielundsgatan i väster ned till järnvägen i öster

Som gammal skillingarydsbo har jag svårt att specificera va östra Marilundsområdet år. Börjar östra Marielundsområdet vid Oden/Rönngatan. Slutar det vid Marielundsgatan eller sträcker det sig till Björkgatan eller ända ner till Åkersvägen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *