Nyheter

Fick bygglov på plank som stör grannens sjöutsikt

Nyheter Ett bygglov beviljades, på senaste sammanträdet i miljö- och byggnämnden, gällande ett plank som varit uppfört på en fastighet i Tofteryd där grannar hade synpunkt på planket tog bort sjöutsikt. "Ingen betydande olägenhet" menar nämnd och beviljar bygglov i efterhand...

Arkivbild på annat staket i kommunen

Gällande fastighet är placerad utanför detaljplanelagt område, men inom sammanhållen bebyggelse. Höjden från gränsande fastighet är mellan 1,70 till 1,95 meter. Planket utgör en tydlig avgränsning samt verkar som insynsskydd mellan fastigheten. Aktuell fastighet har sin uteplats samt inglasat uterum mot grannens fastighet och syftet med planket är att ge en privat sfär mellan de båda. 

Yttrande från grannarna har inhämtats där planket anger att det ligger direkt utanför entrén, planket tar bort sjöutsikten, planket medför en betydande olägenhet där minskad livskvalité och psykologisk stress samt att planket medför en minskad möjlighet att se sjö, vilda djur och växter. 

Enligt nämndens handlingar har den klagande grannen en cirka 80 meter egen strandlinje och att viss sjöutsikt åt väster kommer att gå förlorad i och med grannens plank. Dock kvarstår faktum att fastigheten har fullgod sjöutsikt söderut. Sjöutsikten åt väster kvarstår om grannarna förflyttar sig söderut inom fastigheten. Den förlorade sjöutsikten anses därmed varar marginell och med detta i beaktande så bedömer nämnden att en viss olägenhet uppstår men ingen betydande olägenhet att bygglov inte ska beviljas. 

Miljö- och byggnämnden beslutade därmed att bevilja bygglov för planket i Tofteryd, även att det redan har uppförts. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Fick bygglov på plank som stör grannens sjöutsikt

Verkar vara ett groll mellan grannarna i Tofteryd. I går var det visst en stenmur som var på tapeten.

Grannar som ska blandas i grannarnas liv.
Låt grannarna bygga vad de vill på deras tomt. Flytta för en bättre sjöutsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *