Nyheter

Fick ”kulor” för tillgänglighet

Nyheter Götaströms Golfklubb har gjort en storsatsning på sin golfbana med hjälp av 443 000 ”kulor” från Leader.

Den nästan halva miljonen har man fått för att öka tillgängligheten för framför allt personer i rullstol eller som på andra sätt har svårt att röra sig. Förutom lejt arbete har medlemmarna också ställt upp för att jobba ideellt.

Klubbens ordförande Kenneth Adolfsson och kanslisten Tommy Gunnarsson hör till dem som är mycket nöjda med utvecklingen på Götaström. Golfklubben har exempelvis ökat antalet ungdomar i träning och spel med 25 procent under 2021.
– Under 2021 hade vi ett 30-tal knattar och ett 30-tal ungdomar som regelbundet tränade golf i organiserad form. Knatteträningen genomfördes i samverkan med Hooks Golfklubb, säger Kenneth Adolfsson.

Även i närheten av golfbanan är det saker på gång. Några personer undersöker möjligheten att anlägga en discgolfbana söder om golfområdet.

Genom asfaltering av 1 100 kvadratmeter har hela övningsområdet på golfbanan blivit mer tillgängligt för människor med funktionsnedsättning. Dessutom finns här nu belysning och det betyder att området kan användas längre tid på dyget. Just nu är det stopp för golf på grund av snön men snön fyller ändå en funktion.
– Ja, genom belysningen har vi i samverkan med Grönelund skapat ett elljusspår för skidåkare, berättar Kenneth Adolfsson.

• Det finns även annat som man lovat i sin ansökan till Leader:
– Att skapa ett samarbete med primärvården och kommunens hälsoledare Jerry Karlsson genom att erbjuda klubbens övningsområde till dem som har blivit ordinerade ”friskvård på recept”.
– Via samverkan med Smålands Golfförbund och dess paragolfkommitté kommer man att introducera paragolfen på golfbanan.
– Man har öppnat klubbhuset även för dem som ägnar sig åt annan motionsaktivitet än golf.
– Man har inlett ett samarbete med kommunens kultur- och fritidsförvaltning för att vidareutveckla hela rekreationsområdet utefter Fågelforsdammen och Fågelforsleden.

Fotnot: Parasport är idrott för personer med funktionsnedsättning. Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett specialidrottsförbund för parasport i Sverige.

Kenneth Adolfsson och Tommy Gunnarsson vid kulorna i granen. Det blev även andra kulor under året, 443 000 från Leader.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *