Nyheter

Fick lära sig mer om polkagrisar

Nyheter Vaggeryds SPF Seniorerna fick lära sig allt om det långrandiga godiset vid senaste månadsmötet.

Karin Hultberg häller upp sockret  [1/3]

Många kom och lyssnade  [2/3]

Karin Hultberg bakar polkagrisar  [3/3]

Oktober månadsmöte med SPF Seniorerna i Vaggeryd hade som huvudinslag tillverkning av polkagrisar. Det var Karin Hultberg från Furusjö, som visade hur tillverkning av polkagrisar sker hantverksmässigt. Karin berättade med inlevelse om bakgrunden, historiken, bakom polkagristillverkningen hemma i Gränna. Hon har hållit på med detta sedan skoltiden och har i Gränna demonstrerat bakom glasvägg hur tillverkningen går till. Nu var det seniorerna i Vaggeryd som fick en lektion i hur tillverkning av detta långrandiga godis går till och de fick också smaka på det som tillverkades.

Karin Hultberg berättade om historien bakom Amalia Erikssons ursprungliga tillverkning i Gränna och hur detta hantverk senare har utvecklats. Det var intresserade seniorer som efter det sötaktiga fortsatte med sedvanligt kaffedrickande.

Ordförande Alf Carlsson informerade om kommande verksamhet, närmast besök på Bäckalyckan i slutet av oktober. IOGT NTO fyller 125 år i år och det blir en historiekavalkad för de som är med i “Lär känna din hembygd”. November månadsmöte kommer att innehålla musikunderhållning och frågesport kring detta.

Text och bild; Christer Holmgren

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *