Nyheter

Fick smällare på sig

Nyheter Polisen har under gårdagskvällen fått ett flertal samtal om höga smällar från olika platser i länet.

Klockan 01.43 fick polisen samtal från Mullsjö av personer som stått utomhus när de fick en kraftig smällare kastad på sig av personer i en förbipasserande A-traktor. De som utsattes för detta fick ont i huvudet och hörselskador. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel samt höll förhör med de inblandade. De drabbade hade fortfarande en timme efter händelsen påverkan på hörseln och kommer eventuellt att uppsöka sjukvård. I övrigt hade de inga personskador. De drabbade är ungdomar och även de som misstänks ha gjort detta.

– De allra flesta samtalen har gällt minderåriga som har kastat smällare och skjutit raketer på ett vårdslöst och hänsynslöst sätt. Detta leder till stor otrygghet och kan även leda till allvarliga person- och egendomsskador, noterar Thomas Agnevik som är presstalesman vid polisen.

Polisen uppmanar vårdnadshavare att ta sitt föräldraansvar och kontrollera vad deras barn gör ute på kvällar och nätter. Polisen har för avsikt att i möjligaste mån ingripa mot detta och beslagta och förverka fyrverkerier som anträffas i samband med lagbrott.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *