Nyheter

Filmvisning hos Museiföreningen

Nyheter Till helgen, i samband med Magnisa Café, visas filmen som Leif Palm gjorde på sin modelljärnväg. En resa mellan Vaggeryd och Jönköping.

Leif Palm var en mångsidig person. Utöver hans naturfoton och bildspel har Museiföreningen två delar av hans imponerande modelljärnväg. I Magnisa stuga finns en modell av Munksjö sulfatfabrik som den såg ut år 1938. Järnvägsvagnar lastade med massarullar står på industrispåret och väntar på på den 35 kilometer långa transporten till fabriken i Jönköping. I stugan finns också en modell över stationen i Vaggeryd. När Leif var klar med sin modell hemma i gillestugan bestod den av fem delar. Utöver Munksjö sulfatfabrik och Vaggeryds station fanns det en modell över stationen i Bratteborg där en smalspårig järnväg från Fägrida mosse anknöt. Stationen i Taberg och gruvdriften ingick också i hans bygge och självklart slutstationen vid Jönköpings Hamn. 

1995 gjorde Leif en filminspelning på sin modelljärnväg. Det blev en resa på den normalspåriga linjen mellan Vaggeryd och Jönköping. De fyra stationerna passeras och visar tåg och miljöer i olika tidsepoker.

På söndag visas filmen på Magnisa Café.  

Leif Palms film.  [1/6]

Modell över Munksjö bruk som det såg ut 1938.  [2/6]

Järnvagsspåren på gamla Munksjö.  [3/6]

Modell över Vaggeryds station.  [4/6]

Personvågen från Vaggeryds station.  [5/6]

Leif Palm  [6/6]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *