Nyheter

Finns det ledig mark på Båramo?

Nyheter Kommer det större etableringsfrågor på området är kommunen begränsad.

Arkivbild

Kenth Williamsson (S) menar att det är ett högt tryck på kommunens mark, både när det gäller Stigamo och Båramo, och efterfrågan är stor.

– Det är väldigt begränsat på Båramoområdet. Kommer det större förfrågningar så har vi svårt att ta emot dessa. Det har hänt otroligt mycket senaste åren och området är intressant ur logistiskt synpunkt då både närheten till järnvägen och europavägen finns, berättar Gert Jonsson (M) som även blickar mot området som utreds just nu vid södra avfarten till Vaggeryd.

– Alla områden är egentligen intressanta och det vi säger från kommunens sida är att vi vill göra bra etableringar som ger arbetstillfällen i framtiden. Många områden finns inom privata ägor, men göra samråd och granskning måste kommunen stå för. Inom den fria marknaden kan man göra mycket också. Vi måste också lösa bostadsfrågan…, nämner Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Finns det ledig mark på Båramo?

Har läst man tror det finns Sveriges äldsta fornminnen i Båramo, kan möjligtvis vara därför vara att man inte vill bygga ännu. Utan drar ut på det. Så vi får se !

Där var det inte tal om markberedning för bostads-eller industribyggnad utan förtians utbyggnad för x-antal år sedan med andra huvudmän……

Torsvik stod markberätt och färdigt i decennier innan det fullkomligt exploderade. Det är så det funkar. Förstår inte att någon gnäller över att att det satsas. Kul med en kommun där det händer saker. Vill man för övrigt se mark som varit dyr att bereda kan man ta en tur till Ulricehamn/Borås och spana in grushögarna där. Det är så det funkar med det också.

Det byggs mycket i norra delen och nu ska det byggas i södra delen av Skillingaryd. Och då borde det ju vara attraktivt att bygga fler bostäder i Skillingaryd såväl från kommunens sida som privata aktörer.

Oj vad det ligger efter på lägenheter säkert tio år sedan något byggdes
Det är många års eftersläpning

Ha ha hoppas du var ironisk!
Vsbo har byggt som aldrig förr under de senast åren och mer är på gång!
Men håller med att mer behövs!
Sven Samuelsson, ordförande Vsbo

Finns ju lediga lokaler mellan E4 och gamla E4/Långa synen, både Landmann och snickerifabriken står väl tomma.

Högt tryck på Stigamo? Varför säljs ingenting då? Kan det bero på att området är dåligt strukturerat nivåmässigt för att kunna börja bygga?

Ett vansinneprojekt från början till slut. Kostnad för markarbeten går ju inte att jämföra med att bygga på plan sandmo. På Vaggerydsdelen av Stigamo är det antingen berg eller surhål. Enda som skulle vara attraktivt är väl skyltläge mot E4 .
Att det skulle vara så högt tryck från interessenter har man svårt att tro, för det händer ju inget förutom padelhallen. Man ser ju vilken fart det är på Båramo.

Hur mycket är sålt i stigamo och när är det full etablerat där för det syns inte för det verkar vara mer dött än levande område. Just nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *