Nyheter

Finns inget utrymme för nytt äldreboende vid Furugården

Nyheter Motionen som Empartiet lämnade in till kommunfullmäktige har varit hos socialnämnden och kommunstyrelsens arbetsutskott. Det blir ett avslag från båda. 

Bygg ut Furugården menar Empartiet

Empartiets företrädare Lennart Karlsson och Klas Gustavsson har lämnat en motion till kommunen gällande utbyggnad av Furugården i Vaggeryd. I motionen finns att läsa: 

”Nu måste kommunen vara på tårna och kunna svara upp de på de utmaningar som kommer med den ökade befolkningen. Detta kommer också att medföra en ökande äldre befolkningsgrupp. Därför vill vi i Empartiet bygga ut Furugården och då förslagsvis Eken 4. Det finns en tomt söderut från nuvarande byggnad. Östra skolans fria ytor blir en stor och ypperlig parkering”. 

Socialnämnden har tidigare svarat på remissfrågan gällande motionens mening att bygga ut Furugården för att möta upp framtida behov av boende i Vaggeryd. 

– Arbetet pågår och just den här motionen får avslag. Man finner inte det möjligt att genomföra detta intill Furugården. Socialnämnden har valt att jobba på ett annat sätt. De kallar det Säbo 2.0 och det är större och annorlunda. Vi i arbetsutskottet följer alltså socialnämndens svar som blir ett avslag på motionen, menar kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M). 

Thomas Axelsson (KD) nickar och håller med:

– Det finns inte utrymme vid Furugården. Vi vill bygga ett nytt äldreboende men inte just där, är Thomas kommentar. 

Nu väntar kommunstyrelsens svar och därefter ska nyvalda kommunfullmäktige ta beslut i motionsfrågan. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Finns inget utrymme för nytt äldreboende vid Furugården

Vill man kan man bygga på höjden och längden, inte bara Gärahovs Gygg som kan över Sparbanken och före detta COOP på höjden, de ska ju bygga 4-5 våningar högt.

”A+Johansson” Visst kan man bygga på höjden men då får du ha i beaktande att äldre människor ofta har funktionsnedsättning som gör att de är rörelsehindrade i någon form och vid brand får inte hissar användas. Lägg då också till att nattpersonalen inte får använda hiss och då ska springa upp och ner för alla trappor på sina 10-timmarspass…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *