Nyheter

Fjärrstyrda ljuskronor är melodin

Nyheter Att hänga ljuskronor i hissanordning med fjärrkontroll är tidens melodi

Ljuskronor med hiss  [1/9]

Mera ljuskronor  [2/9]

Installation på vinden  [3/9]

Här ifrån styrs det  [4/9]

De går att hissa ned till golvet  [5/9]

Tomas kollar ljuskronoan  [6/9]

Bra arbetsmiljö  [7/9]

Inga problem att byta ljus  [8/9]

Det har blivit mera användarvänligt  [9/9]

Styrkonstruktion i Vaggeryd har nu skapat sig ett extraben i sin verksamhet. När Svenarums kyrka renoverades installerades hissanordningar och det gjordes av en entreprenör från Gränna. Styrkonstruktion kopplades in i arbetet och när det var klart ville företagaren från Gränna sälja verksamheten, möjligen med ålderns rätt och då passade Tomas ”Pallis” Gustavsson på att införliva det i sin egen verksamhet.

Det är ett ständigt pågående utvecklingsarbete för att kunna erbjuda konceptet till flera områden. Nu funderar de på hur de ska kunna installera armaturhissar i lokaler som saknar vindsutrymme. När det problemet är löst se de en allt större potentiell kundkrets som sporthallar, utställningshallar, industrilokaler och offentliga lokaler.

– Vi ser det här som en växande del av Styrkonstruktion, säger Tomas som är vd för Styrkonstruktion i Vaggeryd. Framför allt pekar de på hissanordningarna som en åtgärd för förbättrad arbetsmiljö. Det behövs inga långa stegar som folk ska upp och klättra på eller hyra in byggnadsställningar eller mobila kranar för att byta sin belysning. Hittills har de installerat produkten i ett tiotal kyrkor och flera står på kö.

Inom Svenska kyrkan ser man fördelarna och allt flera kyrkor installerar nu fjärrkontrollerade hissanordningar för sina ljuskronor. När man renoverade kyrkan i Byarum var det självklart att även se till att förbättra arbetsmiljön avsevärt genom att kunna hissa ljuskronorna upp och ned efter behov. Motsvarande anordning finns även i Svenarums kyrka, men där är det inte fjärrkontroll som gäller utan en knapp på väggen.

– Fjärrkontroll är att föredra, säger Lars Andersson och Kristian Säll unisont eftersom man då kan se alla ljuskronorna för att kunna stoppa hissen om något problem uppstår för någon av ljuskronorna.

De menar också att det är en åtgärd som är värd att investera i oavsett om man gör en ombyggnad eller ej.

De menar att det känns bra att man inte behöver riskera något för att putsa ljuskronorna eller för att sätta i ljus när levande ljus ska tändas i kyrkorummet. Dessutom säger de att det också innebär att kyrkan kan erbjuda levande ljus i en allt större omfattning än idag, vilket också blir ett lyft i den kyrkliga verksamheten.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *