Nyheter

Flaggan i topp ger ett symboliskt värde

Nyheter När du var och röstade i september, såg du att ingen flagga var hissad eller tyckte du det var skräpigt i lokalen? Du är inte ensam. Nu har kommunstyrelsens ledamot lämnat över sina synpunkter.

Arkivfoto; Vid Klevshults skola var flaggan i topp under valdagen

Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde lämnade Kenneth Åberg (S) synpunkter om vallokalernas iordningställande.

– Bakgrunden är att jag själv varit valförrättare och då påpekade vi under ett flertal år att vallokalerna inte var iordningställda och utvändigt var det inte städat, berättar Kenneth Åberg (S) från Vaggeryd.

– Vid Götafors skola gick inte flaggan att hissa på valdagen i september. Snöret var sönder. När jag var med svärmor och röstade vid Hjortsjöskolan var inte, där heller, flaggan hissad. Ska man någonsin flagga så är det såklart på valdagen då vi firar vår demokrati och vår rätt till att rösta. Det stör mig nått så i den mildaste grad att det här inte fungerar. Det måste till skärpning i och runt vallokalerna och röstmottagningslokalerna. Städa ur lokalen och hissa flaggan är det minsta man kan begära, säger Kenneth Åberg (S).

– Förr fanns det skolvaktmästare som ansvarade, nu har man lagt ut sysslorna till andra företag och det måste ingå i någons uppgift att se till att det här fungerar. Finns det flaggstänger ska det flaggas på alla flaggdagar vid offentliga kommunala byggnader och det har ett mycket stort symboliskt signalvärde, avslutar Kenneth Åberg (S).

Funderingarna kring vallokalernas städning och flaggning har nu lämnats till kanslichefen Torbjörn Åkerblad som ska se till att det fungerar bättre vid nästa val. Gällande flaggstängerna ska det säkerhetsställas var ansvaret för detta ligger och när det handlar om städningen är det en uppgift för valnämnden att beställa från respektive vaktmästare som är kopplad till de vallokaler som används inför kommande val, meddelar kanslichefen Torbjörn Åkerblad.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Flaggan i topp ger ett symboliskt värde

Detta blev kontentan när fastighetsskötseln privatiserades, ingen känsla eller hjärta för viktiga saker för våra fina skolor o tillika vallokalerna
Bra skrivet Kenneth
Det finns sådant som kan göras utan stora fakturor bara känslan finns
Bertil gunnarsson fd.vaktm.

I samband med röstningen vid Hjortsjöskolan påpekade jag för en av valförrättarna att flaggan inte var hissad. Han menade att kostnaderna för att låta en vaktmästare göra detta var för stora. Jag skrev senare en insändare i en av våra lokaltidningar om detta utan att få någon reaktion. All heder till Kennet som tar upp detta. Vår flagga är en symbol för vårt lands frihet och demokrati och skall självklart vara hissad på valdagen.

Mycket bra Kenneth. Jag har själv påpekat ett flertal gånger om den dåliga flaggningen i kommunal regi. Bland annat gjorde jag och en kompis för några år sedan en kupp när vi flaggade ”olagligt” vid Fågelforsskolan då inte flaggan var uppe. Men samtidigt vill jag ge en honnör till Göran Svensson, chef för kultur-och fritid, som på min uppmaning såg till att flaggan var uppe vid sporthallen på Bernt Hanssons begravning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *