Nyheter

Fler avdelningar och nytt tillagningskök

Nyheter Totalt tre ytterligare förskoleavdelningar i kommunen samt tillagningskök vid Sörgårdsskolan blev beslutet när kommunstyrelsen omdisponerade pengarna vid det extrainsatta sammanträde under torsdagseftermiddagen.

Kommunstyrelsen vill att Bullerbyn rivs och ersätts med nya och fler avdelningar. Nu väntar debatt och beslut i fullmäktige.

Politikerna gick helt på tjänstemännens linje. Fler, och nya, avdelningar inom förskolan och nytt tillagningskök.

– Vi hade ett anslagit belopp som vi tog beslut på i maj. Vår fastighetschef redovisade problem och komplikationer med bland annat ventilationen och takhöjden vid nuvarande förskola samt att det skulle bli svårt att fem miljoner skulle räcka till Bullerbyn. Vi blev intresserade av det nya upplägget men ville veta mer. Den dragningen fick vi i dag och budgetberedningen har lagt ett förslag och det ställer vi oss bakom, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Nu blir det 6 avdelningar vid förskolan på Södra Park och Bullerbyn, 4 avdelningar i Hok och ett nytt tillagningskök vid Sörgårdsskolan. Men blir det inte dyrare nu när man bygger mer än vad man tänkt?

– Vi plockar från olika konton för att få ihop det och vi var positiva till utredningen och kommer att ha nytta av det här längre fram. Hela förslaget är bra. Det kommer att bli en snabb byggnation och en kostnadseffektiv lösning, säger Kenth Williamsson (S).

– Tiderna för byggena håller vi nog ändå, vi har beslutat på barn- och utbildningsnämndens grunder och vi vet att nybyggnationer håller längre. Vi har redan en eftersläpning när det gäller underhåll på våra fastigheter, säger Gert.

– Arbetsmiljön för personalen och barnen är det viktigaste. Det här blir en klar förbättring mot tidigare förslag. Nya och moderna lokaler, avslutar Kenth.

Torbjörn Isaksson, fastighetschefen, kommer att lämna information till kommunfullmäktiges ledamöter om skillnaden mellan att bygga nytt istället för att renovera upp Bullerbyn. På fullmäktige ska även det slutgiltiga beslutet tas som nu är;

Ny förskola i Vaggeryd med sex avdelningar inklusive tillagningskök – 25 miljoner kronor.

Ny förskola i Hok med fyra avdelningar – 15,5 miljoner kronor.

Gamla byggnaden där Bullerbyn varit rivs och ny förskola byggs med sex avdelningar samt ett gemensamt nytt kök med Sörgårdsskolan – 19 miljoner kronor.

Förslaget innebär också att barn- och utbildningsnämnden kommer att lämna de provisoriska förskolelokalerna vid Petersborg och Fenix 2 och genom omdisponering av pengarna blir det alltså fler, och nya, förskoleavdelningar än vad tidigare bestämts.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *