Nyheter

Fler tomter i Himlabacken är nu sålda

Nyheter För ett år sedan var kommunalrådet tveksam och trodde inte att fanns intresse i Himlabacken intill Fåglabäck i Skillingaryd, både med husen som kommunen byggde och tomterna i övrigt. Nu visar det sig att han trodde fel. Husen är sålda och fem tomter till är sålda.

Tre av de sista husen som snart är klara

Tillväxten i kommunen är stark och under den här mandatperioden har det inflyttat lika många personer som det bor i Hoks samhälle. Gert Jonsson (M) är positiv så klart, men det vill till att kunna hinna med att lösa alla angenäma problem. Som till exempel bostadsbyggandet och barnomsorgen, och….

– Nya områden måste fram. Det har tagit en hel mandatperiod. Vi hinner inte få fram planer. Vsbo har inte byggt några lägenheter alls i Skillingaryd under den här mandatperioden och området vid Logpoint är vi sena med, säger en lite smått frustrerad Kenth Williamsson (S)

– Vi måste ligga före behovet och kommunfullmäktige tog beslut 2016 om bostadsplanen. Men nu har det gått fortare än vad någon kunde ana. Vi var oroliga över Himlabacken för ett år sedan att vi inte skulle få det sålt. Nu är det det, menar Gert Jonsson, (M) kommunalråd.

Samhällsutvecklare Tina Blomster har fullt upp, men hinner med en liten pratstund.

– Tror att det är fem tomter som är sålda till nu på Himlabacken. Platån ovanför ”de svarta nybyggda husen” är det två tomter som är sålda och nedanför är det tre tomter. Verkligen kul! De svarta husen är sålda allihopa. Det är ett attraktivt område, summerar en nöjd Tina.

Sex planerade hus har byggts. Alla är nu sålda.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Fler tomter i Himlabacken är nu sålda

Svar till K Doolk.
Detaljplanen har tagit tid att fastställa samt att kommunen ska ta markprover och redovisa analysen.
Detta är klart nu.

Tack för svar.
Även om man vetat om planerna sedan många år.
Ska bli roligt se ödetomten bli en vacker bostad.

Kul att det börjar röra på sig! Det är väl ca 10 år sedan området planerades och strax därefter planerades om. Inget hände…Kommunen har byggt ett antal villor på eget ansvar, vilka nu är sålda, väntar med spänning på slutnotan för detta. Har vi skattebetalare skjutit till för att få en försäljning till stånd? Återinför tjänstemannaansvar och håll oss politiker och tjänstemän ansvariga för de beslut som tas. Innan det är gjort blir det ingen ordning.

Bla bla bla
Vad är det du svamlar om?
Har något fel begåtts?
Förklara vad du menar så blir det enklare att ta ställning till ditt inlägg.

Om nu ska vara ironiskt att jobben ökar i Skillingaryd men bygg i Vaggeryd där verkar man bygga på minsta plats man hittar att bygga på. Och övre kommunen verkar inte existera för politikerna

Jag hoppas inte Williamssons frustration är riktad mot VSBO, då bolaget inte byggt några lägenheter i Skillingaryd denna mandatperiod. Han vet nämligen att VSBO gjort stora ansträngningar att få igång byggnationen på mejeritomten, av de 32 lägenheter som är beslutade.
Inte okänt för Williamsson är också att det sinkats på annat håll, men trots detta är bolaget igång med byggnationen innan denna mandatperiod är över.

Jättekul att Himlabacken kommit igång på ett så bra sätt.
Stig-Göran Hultsbo
Ordförande VSBo

Stig-Göran Hultsbo
Vill du precisera vad som sinkar bygger.
Nu upplevs det som svammel, det du skriver.
För övrigt finns det massor med plats att bygga söder om Vaggeryd tätort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *