Nyheter

Fler väljer förskola i Skillingaryd

Nyheter Vid barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde redovisades barnomsorgsrapporten.

Arkivfoto från förskolan i Bondstorp

– Vi bevakar kön i förhållande till inkommande barn. Vi ökade upp Växthuset från tre till fem avdelningar så i Vaggeryd ligger vi jämnt i dag. Det som vi ser nu är att det har ökat på i Skillingaryd. 17 barn är på väg in av de 19 platser som finns. Det kan bli trångt i Skillingaryd i slutet av året, menar Jenny Larsen (KD), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

– I Bondstorp, Byrum och Klevshult har vi inte mer kapacitet trots att vi har utrymme. Där görs individuella bedömningar och vi har ett snittal när det gäller förskolorna och barn per avdelning där vi ska ligga rätt lågt. 15 barn per avdelning är ett bra snitt. När det gäller grundskolan och fritidshemmen ligger vi bra till. 

Totalt finns 50 förskoleavdelningar inom kommunal barnomsorg med en maxkapacitet på 816 barn. I början av januari, när rapporten gjordes till barn- och utbildningsnämnden, fanns 737 barn inom kommunal förskola. 16 barn planeras in i januari, 21 barn i februari och just nu nio barn i mars. Kvarstående kapacitet när april anländer är att det ska finnas 42 platser lediga inom kommunens gränser. Platserna som prognosen visar ska vara lediga finns i Åker, Hok, Svenarum, Växthuset, Södra, Petersborg, Bullerbyn, Fågelfors, Gullbäcken och Tallbacken. De förskolor som har fler barn än tänkt är i Bondstorp, Byarum, Klevshult, Nyckelpigan och Slättens förskola, med ett överskott på 12 barn mer än de nämnda förskolornas totala kapacitet. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *