Nyheter

Flera ovanliga hundnamn i toppen

Nyheter Molly toppar hundnamnsligan i Vaggeryds kommun, precis som i riket som helhet. Men fyra namn på topplistan utmärker sig enligt färsk statistik från Jordbruksverket som ovanligt vanliga i Vaggeryd: Nalle, Rambo, Mimmi och Loke...

Molly är fortsatt ohotad etta bland hundnamnen i Sverige, följt av Bella och Charlie. Så har det sett ut flera år i rad nu, och även bland kommunhundarna ligger alltså Molly i topp.

På listan över Vaggeryds kommuns 24 vanligaste hundnamn sticker några ut som märkbart vanligare här än i landet som stort: NalleRamboMimmi och Loke förekommer alla mer frekvent i Vaggeryd jämfört med hela landet.

Fyra namn har klättrat flera platser på listan i kommunen det senaste året: Stella, Ozzy, Doris och Alice, och ett namn har dalat: Rambo.

I hela landet är Molly det ohotat populäraste tilltalsnamnet för hundar sedan flera år, följt av Bella och Charlie. Något av de tre namnen toppar listan i 252 av 290 kommuner, och de har varit de vanligaste namnen sedan 2018. Under de senaste fem åren har bland annat Sally och Bosse klättrat på listorna och fjolårets raket var Ludde, som gjorde comeback på topp-10-listan.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *