Nyheter

Flyktfåglar ska pryda väggar

Nyheter Inom en snar framtid kommer vackra och färgglada fåglar pryda väggar i bostadsområdet Saturnus i Skillingaryd

Jasmine är med och hjälper barnen under tillverkningen av flyktfåglarna.  [1/12]

Även de yngre barnen har varit med och skapat sina egna fåglar.  [2/12]

  [3/12]

Bronja Sead med en av många vackra flyktfåglar som han har skapat.  [4/12]

  [5/12]

  [6/12]

Här i bostadsområdet Saturnus i Skillingaryd har skapandet av fåglarna ägt rum.  [7/12]

En del av alla fåglar är utlagda på gården för beskådning.  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

  [11/12]

  [12/12]

Under två veckor har Remida haft samlingspunkt på gården i kvarteret Saturnus i Skillingaryd. Tillsammans med konstnären Jasmine Cederqvist, som är anlitad av Remida till detta projekt, har det skapats fåglar av olika nationaliteter och åldrar.

Hela projektet finansieras av landsbygdsutvecklingspengar från EU, LEADER-pengar i ett projekt som heter ”Time for integration”. Det är ett stort projekt mellan Sverige, Österrike och Tyskland som kommer att pågå i över ett år, där detta konstprojekt är en liten del.

Material till fåglarna har de fått av olika företag i kommunen med omnejd. Otroligt positivt och hjälpsamt!

Varje fågelform ser i grunden likadan ut. Sedan dekoreras den med dekorfilm till bilar i alla möjliga färger och mönster. Alla fåglar ska sedan monteras upp av VSBo på gaveln ut mot Sturegatan på de tre husen i Saturnusområdet.

Symboliken med just fåglar är att vi alla är unika men tillhör flocken och konstverket. Fåglar tillhör inte heller något speciellt land och känner inga landsgränser.

– Det bästa med projektet är alla möten mellan människor, menar Remidas Kerstin Nordenstam. Att stå och arbeta med något praktiskt i händerna, sida vid sida, ger goda möjligheter för samtal.

– Det här är nog det meningsfullaste och roligaste projekt jag gjort, menar konstnären Jasmine Cederqvist. Det har visat att alla kan, att det förhoppningsvis sätter ett spår och att man får vara med att påverka där man bor.

Snart lyser de vackra färgglada fåglarna upp väggarna i Skillingaryd, där varje konstnär kan se just sin egen unika fågel.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *