Nyheter

Följer inte god service på landsbygden

Nyheter En skrivelse har inkommit till barn- och utbildningsnämnden gällande skolskjutsar. I Byarum finns magisk linje där en del av barnen får åka skolskjuts eller inte.

Magiska skolskjutslinjen i Byarum. En del elever får åka skolskjuts, en del elever får cykla...

Byarumsmamman som lämnat in en skrivelse ger sig inte och menar att det är helt orimligt och acceptabelt att låta 13-åringar cykla eller gå till Hjortsjöskolan i Vaggeryd.

”– Att cykla ensam den långa sträckan det inte finns hus eller bebyggelser är otrevligt för vem som helst. Ett annat problem är snöröjningen som tar extra lång tid på cykel- och gångbanan till Vaggeryd”, menar Byarumsmamman i sitt brev till nämnden.

”– Ska mina barn få se grannbarnen kliva på bussen för att sedan själva cykla till skolan för att vi har hamnat på fel sida den magiska linjen som gäller för skolskjuts”, påpekar mamman.

På barn- och utbildningsnämndens senaste möte fick de skrivelsen på bordet och Jenny Larsen, ordförande, menar att frågan kommer att diskuteras vidare.

– Vi är inte generösa när det gäller skolskjutsar i vår kommun. Det här följer inte god service på landsbygden, vi kommer att ta upp frågan vid nästa arbetsutskott om reglerna är rättvisa. Vi kommer också ge förvaltningen i uppdrag att bereda den här frågan, säger Jenny Larsen (KD).

Skolskjutsar för lågstadieelever i kommunen är två kilometer och det skiljer inte nämnvärt till förhållande mot övriga grannkommuner. Däremot i mellanstadiet har Vaggeryds kommun 4 kilometer medan Gnosjö har 3,5 och Sävsjö enbart 2. När man går på högstadiet ska man ha 5 kilometer till skolan för att få skolskjuts och Gnosjö har en gräns på 4,5, Värnamo 4 och Sävsjö enbart 3 kilometer. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *