Nyheter

Fondpengar räddar idrottsplatserna

Nyheter Vid senaste kommunfullmäktige beslöts att fonderade medel ska göra att Vaggeryds- och Movallas idrottsplatser startar på noll vid årets början.

Arkivfoto; Vaggeryds IP

Vid senaste kommunfullmäktige var frågan uppe om uttag av fonderade medel till kommunens idrottsplatser.

– Tacksam för positiv behandling av vår önskan. Däremot vill jag bemöta Jan-Olof Svedberg (SD) och jag vill ge en förklaring till utökade medel till våra idrottsplatser. Tycker att det är schysst att de ska driva våra idrottsplatser från början med noll. Oavsett huvudman ska man få börja med noll och ska vi ha en hållbar verksamhet så måste man kunna få börja från början. Vi äskar en halv miljon till våra idrottsplatser. Vi yrkar bifall till beslutet, säger Ewa Magnusson (L).

– De punkterna som är först är okej, men underskotten har återkommit varje år. Oavsett vem som ska driva eller inte så anser vi i (SD) att de pengar som finns idag inte räcker att driva idrottsplatserna. Vi ska ha en ekonomi som klarar ut det här. Om det görs en utredning ska någon driva detta. Vi har i vår budget en besparing i tekniska och då kanske det jämnar ut sig. Vi yrkar alltså avslag på kommunstyrelsens förslag för förmån till vårt egna, säger Jan-Olof Svedberg (SD).

Kommunfullmäktige beslutade enligt kommunstyrelsens förslag, med reservation från (SD)-gruppen, att bifalla uttag ur kultur- och fritidsnämndens fond om ytterligare 509 000 kronor utöver de tidigare 400 000 kronor för att återställa ekonomin i balans vid ortens idrottsplatser. Kommunstyrelsen styrker uttag ur fond då det är en engångsföreteelse men samtidigt påpekar att det är viktigt att hitta en långsiktig finansiering av delar inom nämnden som avser löpa långsiktigt, som våra idrottsplatser samt Hjortsjöns camping.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *