Nyheter

Fondpengar räddar idrottsplatserna

Nyheter Närmare en halv miljon kronor lämnas nu över till kultur- och fritidsverksamheter för att nå nollresultat på kommunens idrottsplatser.

Arkivfoto från vinteraktiviteter på Vaggeryds IP

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat att bifalla uttag ur fond för att finansiera föreningsplattform på 100 000 kronor, ett system för elevadministration på kulturskolan för 92 000 kronor, Bratteborgs ryttarsällskap 134 000 kronor och insatser vid Folkets Hus i Hok för 74 000 kronor. Det blev sammanlagt 400 000 kronor för året. Men nu önskas mer pengar från nämnden.

– Nu behöver idrottsplatserna reglera sina skulder och det här är egentligen ett avsteg från regelverket, men vi godkände att 509 000 kronor plockas ur fond så idrottsplatserna inte går minus, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det är inget nytt att man har ett minusresultat, men tidigare har man inte plockat pengar ur fonden, säger Kenth Williamsson (S) oppositionsråd.

Utfallet för kommunens två idrottsplatser, Vaggeryds IP och Movalla har inte stämt med budgeten och nu lämnar ett enigt arbetsutskott i kommunstyrelsen ja till uttag av fond för över en halv miljon kronor. Ärendet kommer att tas upp i kommunstyrelsens i november och sedermera även i kommunfullmäktige.

Enligt tjänstemannaskrivelsen avslår kommunfullmäktige begäran som är kopplat till Hjortsjöns camping och beslutar att den fortlöpande driften och eventuella oklarheter kring finansiering ska hanteras inom ramen för kommunens årliga processbudget. Kommunfullmäktige har betonat vikten av nämndens ansvar där balans ska upprätthållas mellan skattebetalarnas tilldelade medel och verksamhetens omfattning tillsammans med ambitionsnivå där verksamheten ska rymmas inom tilldelad ekonomisk ram.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *