Nyheter

Föräldrar orolig för trafiksäkerheten i Åker

Nyheter Medborgaren, som bor i Åker, har lämnat in ett förslag till kommunfullmäktige som behandlades under måndagskvällen i Skillingehus

Arkivfoto

Ett medborgarförslag, med två olika delar, inlämnades till kommunfullmäktige i måndags. Det gäller både skolan i Åker samt hastigheten genom byn.

Förslaget i sin helhet ”Skolan har väldigt bristfälligt staket ut mot vägen som går förbi då det är tung trafik som går förbi skolan. Idag står det ett vanligt ”villastaket”, bara stolpar och två bräder emellan. En åtgärd i form av ett två meter högt stängsel som går utmed skolan och hela fotbollsplanen är en åtgärd som bör utföras snart. Vi vill inte behöva se några skadade skolbarn innan det sker någon åtgärd. Lärarna är olika och vi föräldrar också.

En stor bov i dramat är att den tunga trafiken samt den höga hastigheten. Det går otroligt mycket timmerbilar genom byn till sågverket i Klevshult. Vi har en hastighetsbegränsning på 50 kilometer i timman som dels är för fort och skulle behöva sänkas då begränsningen överskrids hela tiden. Vägen tillhör dock trafikverket och jag önskar kommunens hjälp med att driva igenom en hastighetsbegränsning samt någon typ av trafikhinder för att hastighetsbegränsningen skalla hållas och för att den tunga trafiken ska hållas bort”.

Medborgarförslag lämnades till kommunledningskontoret.

Taggar

4 reaktioner på Föräldrar orolig för trafiksäkerheten i Åker

enEnda skolan i kommunen som har en så dåligt säkerhet. Staket skyddar inget barn som sparkar bollar som rullar ut på vägen och dem efter utan att titta ssigj för. Hastighet genom Åker är 50 km men 80 procent kör nog i minst 70 km. Detta gäller även timmerbilar. Träden vid skolan hänger ut så mycket att timmerbilarna måste ligga i mitten för att ej slå av grenarna på träden. Skandal vid en skola. Vill ni inte satsa på barnens säkerhet flytta då skolan, men låt ej elever lida för besparingar.

Det är bara skolan man pratar om. Hur går det med korsningen man ska köra igenom? När man kommer till korsningen tittar åt både vänster och höger bilar som kommer från Hillerstorpshållet ser man inte förrän de är i baken på en när man kör mot Skillingaryd. Alltså behöver man sänka hastigheten även innan korsningen från Hillerstorp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *