Nyheter

Föräldrar oroliga över ej sandad skolgård

Nyheter Skolgården i Hok täcktes under gårdagen av ett istäcke. Ingen sandning och risken för halkolyckor var stor.

Hoks skolgård under torsdagen. Foto: Läsarbild.

Föräldern berättar mer:

– Jag var idag och hämtade mina barn på skolan och förskolan i Hok. Det var isgata på alla ytor och inte ett gruskorn i sikte. Jag fick information av en fritidspedagog att kommunen hade tre olika entreprenörer, en till inre, en till yttre och en till material. Ska man ha olika entreprenörer måste det skötas ordentligt. Barnen ska inte behöva fara illa av halkolyckor eller/och bristande kvalité för att kommunens entreprenör inte sköter sig. Jag vill se en vaktmästare på plats som har det övergripande ansvaret för skolan, säger föräldern till tidningen.

Under fredagsmorgonen förklarar tekniska nämndens ordförande Jerry Karlsson (L) läget:

– Ja vi har upphandlat tre olika entreprenörer. Just nu är det svåraste vädret. Sand sköljs undan av regnet. Men entreprenören ska rondera i kommunen, men det kan snöa i Hok och regna i Åker. Vi är mycket tacksamma för påringningar så att entreprenören kan prioritera om. Vi har delat upp upphandlingen av skötsel, en för fastighet, en för yttre och en för gata och väg, menar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden och nämner också i förbifarten att även att vägarna inom tätorten är kommunens ansvar medan vägarna utanför tätorterna är statliga.

Hoks skolgård under torsdagen. Foto: Läsarbild.

Taggar

Dela


13 reaktioner på Föräldrar oroliga över ej sandad skolgård

Det var helt klart bättre förr när de som körde plogbilen såg till att det sprutade gnistor från plogen när de kom farande.

I dag vågar dom knappt att sätta ned plogen ordentligt i marken, utan ska bara ”hyvla” lite på ytan.

Rösta rätt nästa gång, så här kan vi inte ha det. Vilken lekstuga.

Kommunen lider av politiker som borde göra annat.

En gång var det likadant på en skola där mina barn går. Döm om min förvåning när det visade sig ta kortare tid att ta upp en spade och slänga ut lite sand, än vad det tog att skriva en insändare. Jag klockade båda… Hej då.

Jag har mött pedagoger som varit ute och grusat. Dock inte deras arbetsuppgift och har inte heller betalt för det. Det finns någon som har betalt, men inte sköter det!

Nu tycker jag att alla är för kritiska. Vi har lagt pengar på Stigamo, helt demokratiskt beslutat.
Vi kommer att sälja industrimark inom några år, då kan vi sanda och halkbekämpa.

Under all kritik. Där ska barn springa runt och leka. Totalt livsfarligt. Hur svårt kan det vara att lägga lite sand eller grus just där och då, men det kommer väl lagom när det inte finns en isfläck kvar.
En sådan sak kunde man lätt räknat ut två dagar tidigare, plusgrader och regn på packad snö.

Sven A har helt rätt! Det var bättre förr och jag tror det var betydligt billigare för kommunen med anställd vaktmästare än med privata entreprenörer ☹️

De kunde ju ha gjort något redan när snön börja töa så hade det inte varit så här stora problem vid skolor och förskolor i kommunen, men näpp de vet väl inte vad ploga eller sanda/salta är och inte tar de och betalar för benbrott heller

Samma visa varje år vid den här typen av väder. Man får vara glad om det ens finns grus i de gröna lådorna vid förskolor/skolor.

Det är isgata på varenda skolgård i kommunen. I Klevshult har det inte skottats alls och det är ett islager på nästan en decimeter. Föräldrar får ringa och tjata på Primär om att de ska grusa.

Likadant i skillingaryd glashalt på Fågelfors förskola.
Skäms kommunen som inte tar ert ansvar

Ja, visst är det fantastiskt med outsourcing av kommunens ansvarsområden. Ingen vet nånting eftersom ingen finns på plats vid nämnda skolor.
Tacka vet jag hur det var förr, vaktmästare på plats som sköter både den yttre o inre miljön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *