Nyheter

Förändringar på torget

Nyheter Utvecklingen av torget i Vaggeryd är något försenat men nu finns tankar på nytt tak för ungdomshäng eller sommarfikan.

Sedan några år tillbaka har Vaggeryds kommun en idékatalog med en beskrivning av hur utvecklingen av Vaggeryd centrum kan se ut framöver. Tekniska utskottet beslutade i augusti för två år sedan att i ett första steg genomföra åtgärder på Järnvägsgatan, vilka nu är åtgärdade. Etapp två var med ombyggnad av gång- och cykelväg på Storgatan samt parkeringsplatser på Nådastigen och Stationsgatan vilket genomfördes för ett år sedan. Etapp tre var ombyggnaden av Östergatan som planeras i år och skisserna för torget, etapp fyra, diskuteras snart med allmänheten och fastighetsägarna.

Det som kommer att diskuteras är bland annat kartläggning av andra kommuners torghandel samt deras centrumutveckling, förslaget på skissen som finns över torget i Vaggeryd samt dialog med medborgar- och konstutskottet.

– Vi fick lite mindre pengar än vad vi hade beräknat med i vår budget så vi kommer inte att kunna göra så mycket som vi tänkt och planerat. Jag har varit inne på ett snyggt tak någonstans där ungdomarna kan hänga, på sommaren kan man sitta under taket i utemöbler och fika. Man kan göra mycket med små medel, säger PO Toftgård (C) ordförande i tekniska utskottet. 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *