Nyheter

Förbereder för vintersäsongen

Nyheter Vaktmästarna på Vaggeryds IP har bråda dagar. Nu förbereds planen för isens ankomst

I början av november förbereds det alltid för årets bandysäsong. Ute på planen trycker spridarna ut vattnet för att få ett så blött underlag som möjligt.

– Vi brukar vara igång den första november. Det bästa är såklart att det är minusgrader men det kan vara upp till sex plusgrader för att vi ska kunna göra is utan att det smälter. Vi började i måndags med att bevattna, med sjövatten kan tilläggas, vårt nya grus på planen. Det är nytt vitt grus som är lagt för att vi ska spara in på färgen och vi slipper måla isen vit. Det har regnat rätt bra också, det är vi tacksamma för, och gruset har blivit ordentligt blött, menar vaktmästarna.

– Säsongen ska börja på tisdag och vi får se om det är möjligt och A-laget startar i slutet av november. Just nu är det lite för varmt för att göra planen klar, säger Peter Ahnberg när vi träffar honom under morgonfikat tidigare i veckan.

– Förra året hade vi minusgrader vid den här tiden och då gjorde vi planen klar på tre dagar. Kan ta något längre tid om plusgraderna håller i sig. Vintern är tuff för oss då vi har konstgräsplanen igång också, avrundar vaktmästaren Peter.

Sjövatten över bandyplanen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *