Nyheter

Förbud införs för fordonsdemontering

Nyheter Ett företag i Vaggeryd förbjuds, av miljö- och byggnämnden, att fortsätta demontera fordon. 

Arkivfoto

– Ja, förbudet står kvar. Företaget får inte demontera fordon och man måste hålla sig inom hårdbelagd yta. Senast den 30 augusti måste de städa upp i verksamheten, sortera sina avfall och rätta sig efter miljöreglerna, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Det var i januari i år miljö- och byggförvaltningen inspekterade verksamheten. På fastigheten fanns närmare 2 000 däck och mer än 50 ton metall där det, i högarna, även fanns gasoltuber, sladdar, sprayburkar och gamla oljecisterner. Flertalet fordon och maskiner, av olika skick, finns på fastigheten, där ett av fordonen läckt ut närmare 10 liter olja. Förvarning av bilbatterier saknades upp uppmärkt behållare. Avfall på fastigheten var osorterat och var inte skyddat för nederbörd.

Miljö- och byggförvaltningen gör den bedömningen att företaget inte uppfyller kunskapskraven som finns i miljöbalken, har inte den dokumentation som behövs och ingen riskhantering eller den rätta förvarningen som krävs för verksamheten.

Taggar

6 reaktioner på Förbud införs för fordonsdemontering

I Hok där dammet yr kan man inte göra någonting , tydligen. Då har man skygglapparna på . Allt skräp och skit som lastbilarna dumpar på , alstervägen är tydligen helt ok . Det är lättare att ge sig på en liten företagare , tydligen . Vi är inte lika in för lagen.

Vem är det som har verksamhet på Alstervägen i Hok? Eller menar du att slumpmässiga lastbilar bedriver fordonsdemontering där? Gör en anmälan istället!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *