Nyheter

Fordonentusiasternas dag firas

Nyheter På lördag är det dags för stora veteranmarknaden och Smålandsrundan där små och stora fordon från 1929 och fram till 1980-talet medverkar.

  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Smålandsrundan startar i år på Slätten i Skillingaryd och går över Tofteryd, Svenarum, Hok, Ödestugu, Tenhult, Jönköping och tillbaka till Skillingaryd via gamla riksettan och Krängsberg. Några kontroller är inlagda under rundan som enbart är till för gamla kommersiella yrkesfordon.

– Det kan vara lätta eller tunga lastbilar, bussar, brandfordon, tankbilar, bärgningsbilar, taxi, polisbilar, varubilar eller vanliga pickisar, säger Ewald Ekman på Götaströms fordonshistoriska klubb som är arrangör av rundan.

– 142 fordon är anmälda och det är även från utlandet, vi har en del fordon från Norge, Danmark och Åland. Fordonen har en ålder från 1929 och fram till 1980, avslutar Ewald.

I Smålandsrundan har bland annat Nyströms Åkeri, bröderna Flood, Daniel Ström anmält sig från kommunen. I samband med Smålandsrundan arrangeras veteranmarknaden på Slätten som har allt från bil, mc, mopeddelar och annan kuriosa för fordonshobbyn.

Fotnot; Arkivbilder från förra årets Smålandsrunda.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *