Nyheter

Fordonshistoriker på årsmöte

Nyheter Götastöms Fordonshistoriska Klubb är en av kommunens största föreningar och den lockar även många från närliggande kommuner.

Lars Ljungqvist ledde årsmötet  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Klubben är bara 23 år men blev tidigt en ”stor” klubb och sedan har det bara fortsatt. Till en början var det David Åberg som var den drivande. I dag är det ett stort antal medlemmar som ställer upp i styrelse och besätter en rad andra poster. Det gäller inte minst vid de numera traditionella arrangemangen.

Klubben har en utmärkt lokal vid ”Gamla Ires” på Hantverkaregatan i Skillingaryd.
– Ett 85 tal medlemmar från vår kommun och även från Sävsjö. Bodafors, Jönköping, Värnamo med flera platser kom till årsmötet. Vår ekonomi är god och en del investeringar är på gång såsom säkerhetsutrustning vid våra evenemang samt uppdatering av klubblokalen, berättar Ewald Ekman som sedan många år tillbaka är en av ledarna.

I styrelsen blev det omval på ordförande Lars Ljungqvist, sekreterare Thomas Nordquist och ledamoten Ewald Ekman. Vidare hade kassören avsagt sig varför det blev nyval på Richard Nork. Det var även en avsägelse på en suppleant där Esbjörn Johansson invaldes.

De olika kommittéerna justerades lite.

De stora evenemang i år är:

  • 10 maj Riksettanrallyt
  • 12 maj Fordonsentusiasternas Dag, Smålandsrundan och marknad
  • 6 juni Motorhistoriska Dagen
  • 17 juni Skillingarydsrallyt för mopeder o mc -200 cc.
  • Träffar i Byarums Hembygdsgård och Folkets Park Huskvarna
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *