Nyheter

Förening får arrangemangsbidrag

Nyheter Ett enigt kommunstyrelsens arbetsutskott lämnade ett positivt besked på motorklubbens bidragsansökan gällande deltävling i rally-SM

Arkivfoto; Kartläsare Carl Eriksson, tävlar för Skillingaryds MK, och blev silvermedaljör i junior-SM 2019 tillsammans med sin förare från Östergötland

Den 25 – 27 juni arrangerar Skillingaryd Motorklubb fjärde deltävlingen i rally-SM. Tävlingens upplägg gör att hela kommunen lever upp då både centralorter och landsbygden får ta del av arrangemanget. Rallysporten har en lång tradition både i landet och i kommunen där motorklubben idag har hela GGVV som upptagningsområde och är Smålands mest aktiva rallyklubb.

Skillnaden mellan en SM-deltävling och ett rally på distriktsnivå, som klubben är van att arrangera, krävs nu större aktiviteter inom vissa områden bland annat marknadsföring. I en ansökan till kommunen har nu motorklubben önskat 80 000 kronor i arrangemangsbidrag.

– Eftersom det är SM-tävling och motsvarar de kriterier vi har så lämnar vi ett positivt besked, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen som fortsätter att SM-rallyt kommer att sätta kommunen på kartan.

Till tävlingen helgen efter midsommar kommer ungefär 100 deltagare som tävlar om åtråvärda SM-medaljer, där fyra – sex medföljande servicepersonal finns med, och klubben räknar med att 250 funktionärer behövs under helgen och publiken, som både är långväga och dagspendlare, blir flera tiotusentals som både behöver boende och mat. Tävlingen startar på fredagen då även kringliggande föreningar kommer att arrangeras med en ”motorhobbyns dag”. Under lördagen går förmiddagsetappen mot Vaggeryd, Hagafors och Svenarum och efter service- och matuppehållet i Klevshult tävlar rallyförarna vidare väster om Skillingaryd samt i trakterna av Åsenhöga, Gnosjö kommun.

Känns mycket bra att få detta besked. Tänker särskilt på den signal det sänder till alla våra, och andra föreningars medlemmar, som med mycket ideellt arbete kommer att genomföra detta med stort engagemang. Det gör att de kommuner som tävlingen passerar får visa upp sig och att det går att genomföra stora publika arrangemang i vårt område. Då är det väldigt skönt att Vaggeryds kommun står bakom oss, säger tävlingsledaren Mats Bergman från Vaggeryd.

Fotnot; Rally är en sport där deltagarna på snabbaste möjligaste sätt ska ta sig fram på ett antal avlysta specialsträckor.

Planeringsmöten inför rally-SM har pågått i över ett år. Arkivbild från medlemmarnas möte där Götaströms fordonshistoriska lokal fick lånas

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *