Nyheter

Föreningar får pengar från Alfastiftelsen

Nyheter Två av kommunens idrottsföreningar fick under tisdagen 20 000 kronor vardera från Sparbanksstiftelsen Alfa.

Under 2021 har Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa i samverkan med RF-SISU Småland lanserat ett nytt bidrag för att stödja idrottsligt utvecklingsarbete i föreningar med breddverksamhet för barn och ungdomar. Syftet är att stödja idrottsligt utvecklingsarbete i föreningar med breddverksamhet för barn och ungdomar. RF-SISU Småland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer.

Vaggeryds IK och Vaggeryds Thai- och boxningsklubb är två av de tre föreningarna som får pengar av stiftelsen. Föreningarna har sökt pengar hos stiftelsen och har fått 20 000 kronor beviljat till vardera klubb.

– Pengarna kommer väl till pass. Hos oss går pengarna till en nyinköpt fotbollssarg till en tremannaplan som framförallt används av fotbollsskolan men även av de andra lagen. Vid tremannafotboll får varje spelare möjlighet till mycket bollkontakt då bollen stannar på planen i stället för att bollen rullar ut, berättar Kristina Sandin från Waggeryds IK.

– Något som är extra positivt är att vi sett att speciellt unga tjejer i föreningen vågar ta för sig mer när de spelar småmatcher på planen i sargen.

– Vi har haft en brand i vår lokal så vi använder pengarna till en ny kampsportsmatta, berättar Sören Andersson från Vaggeryds Thai- och boxningsklubb.

– Från vår sida har vi velat att pengarna framför allt ska gå till ungdomarna. Det ska gynna dem och ge dem möjligheter att utvecklas och ha roligt, säger Mousa Mousa från riksidrottsförbundet.

Mousa Mousa idrottkonsulent på riksidrottsförbundet, Sören Andersson, Vaggeryds Thai- och boxningsklubb, Ulf Gustavsson och Joakim Sundell, Swedbank, Kristina Sandin och Bengt Carlsson, Waggeryds IK. Summan på WIK:s check ljuger litegrann. Det är 20 000 kronor de får i bidrag från Alfastiftelsen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *