Nyheter

Företag anmäld för särbehandling

Nyheter Anställd, på Vaggerydsföretag, upplever kränkande särbehandling och det har resulterat i att arbetsmiljöverket kopplats in.

Otrivsel, rädsla för utskällning, konflikter, magont och stress inför arbetsdagens start är några av de orsakerna som nu blivit en anmälan till Arbetsmiljöverket. Vaggerydsföretaget har även ett besök av det regionala skyddsombudet att vänta för att se över arbetsplatsen i sin helhet. I anmälan finns det skrivet att den anställde löper stor risk att på sikt utveckla stressrelaterad sjukdom. Att fallet resulterade i en anmälan till Arbetsmiljöverket var att det aktuella företaget inte skyndsamt nog vidtagit begärda arbetsmiljöåtgärder ställda av det regionala arbetsmiljöombudet på fackförbundet Unionen i Jönköping. 

Företaget, som har få anställda, anser att inte missnöjet bland de anställda är korrekt och företagsledaren anger att de inte är större företag än att man kan prata med varandra på arbetsplatsen och det har inte funnits  behov av något behov av särskilt utarbetade rutiner för hantering av påstådd kränkande särbehandling. Angående arbetsmiljön finner företagsledaren det orimligt att begära en särskild policy och att den bör hanteras från fall till fall och en uppgiftsfördelning av torde inte behövas då alla vet vad som ska göras. 

Det regionala arbetsmiljöombudet, som är inkopplat i ärendet, Ted Pellikaan avstår från att kommentera det enskilda ärendet till Skillingaryd.nu.

– Gällande Vaggeryds kommun gör vi arbetsmiljöbesök men har inga ärenden registrerade sedan 2008. Det är ovanligt med skyddstopp och barbetsmiljöbegäran som går vidare till Arbetsmiljöverket. Vi brukar lösa mycket i samverkan men visst förekommer problem, det vet vi, och då löses de lokalt arbetsmiljöombud och/eller fackklubb och saknas lokal facklig organisation träder vi in, säger Ted Pellikaan på Unionen i Jönköping.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *