Nyheter

Företag hotas av vite

Nyheter 50 000 kronor i vite. Det är vad en företagare i Hagshult kan vänta som inte redovisat vad som finns i en vall på sin fastighet

Beslutet togs redan i januari för två år sedan då miljö- och byggnämnden då analysrapporten inte inkommit om vad som finns i en vall på fastigheten.

Företaget överklagade kommunens beslut till Länsstyrelsen. Företaget hade skickat in en analysrapport av material som tänktes användas till utfyllnad av transport och lagringsytor. Denna rapport gjordes för tio år sedan, således innan vallen kom till på fastigheten. Vad som finns under vallen är således oklart då bolaget som gjorde vallen aldrig angav vad vallen skulle göras av. Då blev företaget ålagd att undersöka vad som finns i vallen, men har inte gjort någon undersökning.

– Vi vill ha reda på vad det är för något i vallen. Det är en invallning av ett område och det här är ett gammalt ärende, från 2017, som inte har skötts. Återvinningsanläggningen har fått ett föreläggande om att ta bort den gamla vallen, men vallen är kvar. Länsstyrelsen ska ha tagit ett beslut om föreläggande redan 2017. Vi kommer nu att utdöma vite, säger vice ordförande i miljö- och byggnämnden Magnus Dauhn (S).

Företaget skulle ha redovisat innehållet i vallen senast 31 augusti förra året. Vitet, som är på 50 000 kronor, tillfaller staten.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *