Nyheter

Företagen stortrivs i kommunen: ”Hoppas de firar”

Nyheter I en nyligen publicerad undersökning från Svenskt Näringsliv så visar den att företagen i Vaggeryds kommun trivs bättre än genomsnittet i landet. I länet rankas man som fyra.

Foto: Sara Mejving

Sedan 2001 har Svenskt Näringsliv genomfört undersökningen i landets samtliga kommuner. På en sexgradig betygsskala räknas 3 som godtagbart och 4 som bra.

Det totala omdömet för Vaggeryds kommun blev 4,1, vilket alltså innebär snäppet bättre än betyget Bra. Snittet i Jönköpings län ligger på 3,8.
– Jag hoppas att Vaggeryd firar sitt goda resultat, men samtidigt inte slår sig till ro. Det gäller att fortsätta lyssna på företagen och deras önskemål för att fortsätta utvecklas och förbättra förutsättningarna ytterligare. Mår företagen bra mår även kommunen väl, konstaterar Anna Gillek som är regionchef på Svenskt Näringsliv, i ett pressmeddelande.

På 12 av de 15 delfrågorna i undersökningen får man högre betyg än föregående år och det är bara Mullsjö, Habo och Gnosjö i länet som är vassare än Vaggeryd i undersökningen.

Bäst upplever man att mobilnät och bredband samt allmänhetens attityder fungerar. Sämst upplever man tillgången till kompetens, en siffra som landar in på 3,0. Så med andra ord ändå godkänt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *