Nyheter

Förlängd tid ges till fastighetsägare

Nyheter ”De har en plan”, säger politikerna om den förfallna komplementbyggnaden i Vaggeryd.

Förfallen byggnad. Foto; Pixabay

Den fastighetsägare i centrala delarna av Vaggeryd får förlängd tid att påbörja renovering eller rivning av den förfallna komplementbyggnaden. 

Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden: 

– Vi bestämde att fastighetsägaren får mer tid på sig. Tidigare hade vi bestämt 15 juni som slutdatum, men de har börjat rensa upp i trädgården så man kommer intill förrådet. Vi förlänger tiden och fastighetsägaren har fram till den 15 december på sig att påbörja restaurering eller renovering av den förfallna byggnaden på tomten. 

Från början var det ett klagomål som initierade besöket från kommunen under sommaren för snart tre år sedan. Då konstaterades att komplementbyggnaden var förfallen och kunde medföra risker för olycksfall och betydande olägenheter. I augusti skickade man ett brev till fastighetsägaren där man uppmanade denne att se över problematiken. I juni 2021 beslutade miljö- och byggnämnden att förelägga fastighetsägaren att börja restaureringen efter rivningen innan september och färdigställa den senast december. 

December 2022, och senare även februari 2023, fick fastighetsägaren ett nytt besök av kommunen som då konstaterar att komplementbyggnaden fortfarande är kvar. När senaste besöket gjordes beslutades att förelägga fastighetsägaren att påbörja restaureringen och att den ska vara färdigställd senast 15 juni i år. 

Miljö- och byggnämnden upplyser även fastighetsägaren att om åtgärderna inte är avslutade, som bestämdes vid senaste mötet, 15 december, så kommer ett föreläggande om vite på 10 000 kronor per månad tills åtgärderna är gjorda. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *