Nyheter

Förmånen som ska användas

Nyheter Orden kommer från kyrkoherde Klas Svensson i Skillingaryd som tycker att alla medlemmar ska tycka till i valet. Vi har varit och träffat några av förtidsröstarna i församlingshemmet.

Inga-Britt Nordquist är en av två som jobbar med röstningen i församlingshemmet i Skillingaryd  [1/10]

Gunilla Otterberg kom och valde lappar  [2/10]

Irene Åsberg-Amtell från Skillingaryd har röstat de flesta gångerna  [3/10]

Tre kuvert får man med sig in bakom valbåset  [4/10]

Dessa ska läggas i ett kuvert tillsammans med röstkortet  [5/10]

Inga-Britt prickar av Irenes röstkort  [6/10]

Många sedlar finns att välja på  [7/10]

Gunillas röstkort prickas av. Allt synas av två förättare vid församlingshemmet  [8/10]

Kuvertet läggs i lådan som öppnas på söndag när valmöjligheten är över  [9/10]

Klas poängterar att det är viktigt att rösta i kyrkovalet, det är ju dessa personer som ska styra kyrkans framtid och nu har man chansen att tycka till  [10/10]

Under tisdagförmiddagens öppethållande i vallokalen i Skillingaryds församlingshem var det full fart från start.

– Idag är det röstningsrekord, så här många har inte varit här tidigare dagar, säger Inga-Britt Nordquist som är en av två som ser till att kuverten kommer i lådan och att röstkorten prickas av.

Röstdeltagandet låg på 16% förra kyrkovalet och nu hoppas man på större engagemang från kyrkans medlemmar. Fem personer röstade inom loppet av 15 minuter och en av dom var Irene Åsberg-Amtell, Skillingaryd.

– Jag har röstat nästan varje år i kyrkovalet och jag har bestämt mig för vad jag ska rösta på innan jag kom hit, säger Irene som plockar valsedlar från det uppdukade bordet.

Vita röstlappar är det kommunala, rosa till stiftet och de gula lapparna är till riket. Efter Irene kom Gunilla Otterberg in i församlingshemmet med röstkortet i handen.

– Jag brukar faktiskt inte rösta i kyrkovalet, men jag fick en påminnelse i min brevlåda samt att det passade mig att förtidsrösta, säger Gunilla Otterberg.

– Det är en förmån man har som man ska nyttja. Viktigt uppgift de som styr kyrkan har och jag hoppas alla medlemmar kommer hit och röstar. Varje medlem är viktig och nu har man chans att tycka till samtidigt som alla ansvarar för att kyrkan ska fungera. Vi har i år gjort särskilda utskick till ungdomarna som är fyllda 16 år, så att de inte missar sin chans att tycka till, säger kyrkoherde Klas Svensson.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *