Nyheter

Försäljningen av majblommor har startat

Nyheter Idag klockan 10.00 gick startskottet för att sälja majblommor och elever i Vaggeryd är taggade.

Kommundirektören handlar av Enok och Nurhayati

Idag på förmiddagen bjöd klass tre från Östra skolan i Vaggeryd in kommundirektör Annika Hedvall som fick äran att bli premiärkund 2018. Det var med stor entusiasm som Enok och Nurhayati visade sortimentet och talade om vad de olika blommorna kostar. Efter att ha funderat en stund så köpte Annika en bilblomma av Nurhayati och en krans av Enok till en kostnad av 40 kronor styck. Annika Hedvall funderade över om det går att betala på annat sätt än kontanter eftersom flertalet inte har kontanter på sig eller hemma. Hon fick svaret att det finns en SMS-tjänst där säljarna registrerar sig och får en personlig kod som köparen använder sig av. Kunden skriver ”maj kod 20”, koden är fyra tecken och siffran är hur mycket man köpt för.

Eleverna var som kalvar på grönbete och kunde knappt vänta på att skoldagen tar slut så att de kan gå ut och börja sin försäljningskampanj.

Årets majblomma

Av pengarna för försäljningen får säljaren 10% medan 10% går till en gemensam klasskassa, resterande 80% går till stiftelsen Majblomman som använder pengarna för att stödja barn och unga till och med 18-årsdagen som kan gå till glasögon, fritidsaktiviteter, en cykel eller annat behov som bedöms viktigt

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *