Nyheter

Försenad is på Movalla

Nyheter Den kommunala upphandlingen blev inte klar i tid. Nu får ungdomarna träna hockey på bortais.

Arkivfoto

Skillingaryd.nu har tidigare skrivit om att kommunen ska installera en ny avfuktare i ishallen Movalla i Skillingaryd. Upphandlingen har dröjt och fortfarande är inte isen spolad på idrottsplatsen. Nästkommande lördag är dessutom hockeycup inplanerad med en handfull inbjudna lag.

– Egentligen är det här två projekt. Avfuktaren gick sönder för ett år sedan. Vi hade en gynnsam höst och vinter där temparturskillnaderna inte var så stora, så vi klarade oss utan avfuktare. Det hände ingenting från kommunens sida och i december månad ifrågasatte jag vad som händer. Fritidsförvaltningen tyckte att det går nog att köra ett år till, men det klargjorde jag att man inte kan. Då började upphandlingen och det visade sig att vi fick byta till ammoniak och vattenlösning som skulle passa till just den typen av avfuktaren leverantören sålde, säger Jan-Erik Aronsson som är driftansvarig på Movalla.

– Beskeden dröjde och efter midsommar togs beslut. Vi fick hyra mobil avfuktare under sommarens hockeyskola och för fyra veckor sedan skulle anläggningen tömmas från saltvatten och sedan skulle jobbat börja med att byta samtliga järnrör i maskineriet. Detta blev klart idag men leverantören för ammoniak/vattenlösningen har inte varit här. Nästa helg har vi stor hockeycup och fem lag är inbjudna. Kan vi börja spola isen på måndag nästa vecka klarar vi cupen, blir det senare är det tveksamt. Jag har förberett så att vi är startberedda men är väldigt intresserad av när jag kan trycka på den stora knappen och börja spola, menar Jan-Erik.

Vi har sökt förvaltningschefen i eftermiddag utan framgång.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *