Nyheter

Forskarfredag på Miliseum

Forskarfredag på Miliseum

Nyheter Fredagen den 30 september är det dags för den årliga vetenskapsfestivalen Forskarfredag och en av aktiviteterna är förlagd till Miliseum i Skillingaryd.

I Jönköping kan man träffa forskare i högskoleområdet Campus Arena, besöka Science Café på Länsmuseet eller gå på Efter jobbet (after work) på Kulturhuset Spira. Nytt för i år är Efter skolan (after school) på ”Upptäck” (Upptech) och utställningen Småland Brinner! på Miliseum.

– Forskning påverkar oss alla i vardagen och stakar ut samhällets kurs mot framtiden, därför är det viktigt att vi har en förståelse för hur forskning går till. Forskarfredag vill skapa mötesplatser mellan forskare och allmänhet, säger Lena Söderström, projektledare vid Vetenskap & Allmänhet, som samordnar Forskarfredag i Sverige.

Forskarfredag vill visa hur roligt och vardagsnära forskning kan vara, utmana stereotypa bilder av forskare och visa hur det är att jobba som forskare. Forskarfredag är en del av den europeiska vetenskapsfestival som uppmärksammas i över 280 städer i Europa.

Forskarfredag firas den sista fredagen i september varje år. 2016 väntas evenemanget nå omkring 20 000 besökare på 30 orter över hela Sverige. Årets Forskarfredag har temat ”Människan bakom forskningen”. I samarbete med Nobelmuseum och Utbildningsradion får vi lära känna personerna bakom några stora upptäckter, hur de blev forskare och deras drivkrafter.

Forskarfredag lokalt arrangeras av Högskolan i Jönköping, Region Jönköpings län, länets 13 kommuner. Jönköpings läns museum, ”Upptäck” och ”Kunskapsparken”.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *