Nyheter

Förskola flyttar ut efter två år

Förskola flyttar ut efter två år

Nyheter För två år sedan flyttade förskolan Växthuset på Torsbo i Vaggeryd in i Fenix-byggnaden där en ny avdelning skapades.

Nu vill Fenix-gymnasiet ha tillbaka lokalerna.

Det är en smula ”sa-jag-adjö-när-jag kom-varning” över det som nu händer.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Viktoria Önneby (KD) förklarar det med att elevantalet på gymnasiet och övriga läroinrättningar har ökat kraftigt.

– För två år sedan trodde vi inte alls på den här utvecklingen, kommenterar hon.

– Det som hänt sedan dess är dels att fler ungdomar väljer att studera i sin hemkommun, dels om att ensamkommande flyktingbarn ofta är i gymnasieåldern.

Barn- och utbildnings vice ordförande Roger Ödebrink (S) var högste ansvarige politiker när förskolan tog den norra delen av  Fenix i besittning.

– När vi flyttade in förskolan på Fenix tyckte vi att det var väldigt smart, en smidig lokalförändring utan att budget behövde belastats, säger Ödebrink.

– Nu har det vänt snabbare än vi trodde. Fenix behöver lokalerna och då måste vi få väck förskolan igen.

Ödebrink ser dock ingen större kapitalförstöring i det som hänt, att det måste bli en andra stor ombyggnad i norra delen av Fenix på två år för stora pengar. Han menar att Fenix-byggnaden är så flexibelt byggd att det är relativt smidigt att återskapa undervisningslokalerna.

– Det handlar mycket om att flytta väggar. När vi tittade på Fenix-byggnaden inför flytten för två år sedan var det viktigt att vi inte skulle bygga fast oss, säger han.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *